Nephew – International klasse på dansk i Bøgeskoven

Danmark har mange store bands, der rummer international klasse. Nephew er et af dem.

Men til trods for deres mulighed for at omfavne hele verden, har de jyske drenge valgt at holde fast i rødderne. De fortsætter med at lave musik på dansk, fokusere på det danske land og samtidig har de år efter år optimeret deres liveperformance til en større og større oplevelse.

Undertegnede har set Nephew live mange gange, også da de senest spillede i Bøgeskoven for fem år siden. Men til trods for, at en stor del af repertoiret er ens fra gang til gang, er det aldrig kedeligt at se og høre nevøerne.

Simon Kvamm fortalte flere gange under koncerten på Bøgescenerne, at de har et specielt forhold til lige præcis Smukfest. Det kunne også opleves i deres måde at inkludere Skanderborg og festivalen i sange og setup. Således har de en fast gimmick i forlængelse af superhittet ‘Superliga’, hvor Simon Kvamm stiller havet af publikummer spørgsmål som “Hey Skanderborg, har I drukket som svin?”, og der herefter svares “Ja, aldrig har vi haft det så godt!”

Man kan ikke undgå at give Nephew mange stjerner for deres professionelle setup, deres indøvede sceneshow og Simon Kvamms fantastiske måde at inkludere publikum. Men det, der gør at de topper for aftenens koncert, skyldes de overraskelser, der kom. Bl.a. spillede de sammen med Peter Sommer ‘8-6-6-0’ som en hyldest til festivalen og dens hjemby.

Aftenens fedeste oplevelse var – udover premiere på et nyt, energisk nummer, ‘Stop Nu, Hjælp Nu’ – en noget anderledes remake af Pharell Williams ‘Happy’, der nevøsiteret blev til ‘Not So Happy’. Teksten og den melankolske melodi gik op i en rigtig høj enhed, og jeg kan næsten ikke forestille mig andet end, at det bliver et hit, såfremt de vælger at udgive den.

Alt i alt en skøn oplevelse med overraskelser, hvilket var med til at sørge for, at det ikke bare var endnu en koncert for Nephew. Dette var, som Kvamm også selv sagde, sommerens koncert fra Nephew.

 

Se hele galleriet HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Danmark har mange store bands, der rummer international klasse. Nephew er et af dem. Men til trods for deres mulighed for at omfavne hele verden, har de jyske drenge valgt at holde fast i rødderne. De fortsætter med at lave musik på dansk, fokusere på...Nephew – International klasse på dansk i Bøgeskoven