Folkeklubben – Når folkene i klubben finder det smukke frem i festen

Første act på dagens Smukfest. Torsdagen åbnede Bøgescenerne med Pop-Folk trioen Folkeklubben. Der var en smule sporadiske regndråber, men stadig højt humør og god stemningen. Dette på trods af det blot var et halvt døgn siden Fiddy lukkede med en koncert, der vel bedst kan betegnes som tidsspilde.

Tavlen var dog vasket ren og tiden var kommet til en hyldest til folket. Festen leveret af Folkeklubben. På beroligende vis åbnede Kjartan efter at Rislund og Palshøj havde taget imod et velvoksent publikum, der ligeligt bestod af rutinerede festival filantroper og de som har stiftet bekendtskab med Folkeklubben gennem P3 og hipstersyndikaterne.

Freakene i skoven

Trioen består af Rasmus J, blæksprutten fra Vanløse, der styrer både keyboard og trommerne. Endnu en Rasmus (D), guitarmanden fra Sydlangeland og det rablende vanvid Kjartan fra Aarhus. Musikalsk er trioen et kapitel for sig. Det emmer af minder fra en svunden tid, når de optræder og jeg kan ikke lade være med, at blive en smule rørt over den renhed og morale de står for. Ønsket om en koncert hvor smartphones og andet habengut blev pakket væk for at vi kunne nyde skoven og musikken. Et beskedent ønske om, at nummeret Byens Kro kunne blive den nye nationalsang, samt en formodning om at Søren Kirkegaard har brugt et kedeligt liv på blot at tænke. En dejlig menneskelig, eksistentiel, og samtidig nonchalant tilgang til livet.

Netop som Folkeklubben forlod scenen blev der skumlet i bøgeskoven og det var klart at der manglede noget… Der udbrød pludselig et folkelig krav – Fedterøv. Trioen slog en handel med de fremmødte – en noget for noget – en quid pro quo. Kjartan krævede 2,5 minutter stilhed og folk eftergav naturligvis.
Belønningen: nummeret Fedterøv og et løfte om at skoven ville blive brændt ned. Heldigvis gik sidstenævnte ikke som varslet. Vi gik dog alle hjem uden en krone på lommen, men til gengæld fik vi lov til at synge i kor om friværdi, fedtede røve, so-li-da-ri-tet og falsk profet.

Psykiatrisk afdeling i Århus

Trioen udkommer med nyt album den 15 oktober som får titlen Danmarksfilm. Ideen til titelnummeret blev født på en badebro ud for Psykiatrisk Hospital i Riskov ved Århus. Eftersigende blev Kjartan inspireret af en voksen mand, som var i gang med at slå kolbøtter i vandet – alt mens der bliver råbt “Kig på det – skoven, vandet landet og øerne; hop i – det er godt for det, der er oppe i dit hoved“. Der til denne koncert i bøgeskoven givet prøvelse på et par af de nye numre. Nummeret Danmarksfilm er netop udkommet i dag.

Folkeklubben er for mig ønsket om nærvær og nænsomhed, moralen i historien og læren ved sine bevidste og ubevidste handlinger. Folkeklubben er solstrålerne på en sommerdag med folkelig poesi i overflod. Der mangler lidt mere fanden-i-voldskhed og numre med galop på travbanen, men netop dette er naturligvis også en del af charmen. Hvorom alting er – skønne gutter, der med livserfaring og åbent sind kan holde enhver i hånden og give tryghed og omsorg.

Se hele galleriet HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Første act på dagens Smukfest. Torsdagen åbnede Bøgescenerne med Pop-Folk trioen Folkeklubben. Der var en smule sporadiske regndråber, men stadig højt humør og god stemningen. Dette på trods af det blot var et halvt døgn siden Fiddy lukkede med en koncert, der vel bedst kan...Folkeklubben - Når folkene i klubben finder det smukke frem i festen