Foto: Lasse Lagoni

Kim Cesarion & Christopher – Fredagsrock i Tivoli

Scenen var sat på Plænen i Tivoli fredag aften, da Kim Cesarion og Christopher var på plakaten til Fredagsrock i den smukke gamle have. Når man kiggede udover menneskehavet, var der, som forventet, en masse hvide huer at skue og der var ingen tvivl om, at de mange studenter skød deres nattefest i gang, efter en lang dag med studenterkørsel, der kunne høres over det meste af hovedstaden i løbet af dagen. Stort tillykke med huerne, i øvrigt.

Selvom denne sommeraften viste sig typisk dansk, med let blæst og en anelse kølige temperaturer, var der proppet på Plænen. Regnen kom heldigvis også først over midnat, så Tivolis smukke omgivelser tog sig ud fra sin bedste side.

IMG_3419

Velklædt svensker
Sveriges soulpop-prins, Kim Cesarion, lagde ud på Plænen og det var bestemt populært.
Høje pigehvin skar gennem luften, da den velklædte hitmager indtog scenen og beviste, at ABBA ikke har levet forgæves, for hvor kan de dog finde ud af, at lave popmusik i vort kære naboland.

Hr. Cesarion havde proppet den røde klud i brystlommen og charmede sig gennem koncerten med glimrende rytmik og energi, når han bevægede sig rundt på scenen. Dog var det som om, at magien udeblev, men det skyldes nok, at størstedelen af publikum var der pga. Christopher, så i mine øjne, peakede koncerten aldrig rigtigt. Dårligt var det dog ikke og de danske fans kender skam udmærket Kim Cesarions bagkatalog, for der blev bestemt sunget med på hits som Brains Out, I Love This Life og Undressed. Især ved sidstnævnte, var brølet fra Plænen størst og der blev skrålet godt med. Det ville også være mærkeligt andet, da den med over 35 mio. afspilninger på Spotify og et jævnligt indslag på P3, er kendskabet til den Colgate-smilende svenske sangers største hit ganske stort.

IMG_3444

Kim Cesarion var i gang i små 50 minutter og så var det ellers tid for teenagepigerne, at få varmet hvinene op, for der var ingen tvivl om, hvem de fleste af de fremmødte var kommet for at høre og den danske popdarling skuffede heller ikke sine mange fans, da han giv på scenen kl. 23.

Især de tre numre, hvor Brandon Beal har haft en finger i spillet, gjorde et voldsomt indtryk på mængden. Her skal nummeret Mama fremhæves. Det er dejlig groovy-lækkert. Dertil er kæmpe Christopher-balloner et stort hit blandt de souvenirhungrende piger på de forreste rækker.

IMG_3585

Magien var bestemt i højsædet i aftenens anden halvleg og jeres udsendte er ret vild med, at et nummer, der egentlig blev lavet i sjov, er et af Christophers største hits. Jeg taler naturligvis om First Like. De største fans har ændret en smule i teksten. Jeg vil lade jer gætte hvor i sangen det er. 🙂

Optakt i bedste Natholdet-stil
Optakten til det nummer akkompagneret af et tinitusfremkaldende skrig, der kom langt over de i Tivoli tilladte 90 dB, da hovedpersonen smed t-shirten og overlod scenen til Anders Breinholt, der introducerede #FirstLike, der blev fuldt op af kæmpehittet Told You So, der også var sidste nummer.

IMG_3840

Jeg mener at Christopher har et stort potentiale, der rækker langt udenfor landets grænser, så hvis hans engelske udtale bliver finjusteret, kan han nemt komme til at stå på større scener end den på Plænen i Tivoli. Man kan jo håbe på en ny dansk eksportsucces. I Sverige har de ABBA. I Danmark har vi Aqua.

Alt i alt en fremragende koncert, der til trods for begrænsningen på 90 dB i Tivoli, løftede det ikke-eksisterende tag.
De mange fremmødte fik i hvert fald hvad de kom efter, nemlig en energisk optræden fra DKs pt. største mandlige popstjerne.

IMG_3645

Vi blev sendt hjem, videre ud i natten eller hvad man nu skulle, da klokken slog 23.53, med et fyrværkeribrag, en ringen for ørene og en god oplevelse rigere.

Kim Cesarion: **** (4/6 stjerner)
Christopher: ***** (5/6 stjerner)

Anmelder og fotograf: Lasse Lagoni
lasse@poplish.dk

Se hele galleriet fra koncerten HER