Mund De Carlo – Frit Fald *****

Den københavnske rapper Carlos Demsitz som på musikscenen går under kunstnernavnet Mund De Carlo, har i mange år været en up comming rapper med stort lyrisk og generelt musikalsk talent og har både på battle-rap scenen og via de to EP’er “Det Tanken Der Tæller” og “Det Ta’r Tid” vist at han har noget at have forventninger i.
Men nu kan hans dage som up comming være talte. For med hans nye album “Frit Fald” giver han en seriøst begrundelse for hvorfor han skal være en fast del af folks bevidsthed.

Der er lyriske lækkerier og flow der til tider bliver spyttet ud med en hastighed langt over fartgrænsen. Der skal lyttes godt efter, for at finde de mange skjulte budskaber, beskeder og erindringer der gemmer sig når man hovedrøstende fundere over, hvordan man kan gøre tingene med en sådan præcision og hurtighed.

Desværre er der bare også de passager som får en til at ryste på hovedet af helt andre grunde. Nemlig når numrene “Se På Mig Nu” og “Rygtet Siger” pludselig står øverst på playlisten og det er deres tur til at blive afspillet. Hovedrystende fordi, man lige så godt kunne have været dem foruden for derved at endt ud med et produkt i absolut topklasse. Det er to svipsere, men heldigvis er der meget andet godt, at rette sit fokus mod.

http://youtu.be/zcbC8LssR1g

Mund De Carlo har en udefinerbar fed stemme som formår at vække de velskrevende tekster til live på en rigtig succesfuld måde.

De to bedste tracks på “Frit Fald” er nummeret “87’er” om hvordan Carlos er blevet den mand, som den nu 27-årige mand han er i dag. Det giver for alvor et personligt indblik og det viser for alvor den lyriske talent han besidder. Samt “Virus“, hvor der for alvor skal spændes en sikkerhedssele, for farten kommer langt op over 150 km/t og det fanger en som paralyseret og man bliver virkelig revet med.

Men også numre som “S, P Eller K” med Eco og MC Ollie som featuring, “Hverdagens Helt” (som bliver introduceret af interluden “Entro På Hverdagens Helt” der er et ganske komisk indslag på pladen) og afslutningsvis “Manden På Bjerget” som på flotteste vis afslutter en rigtig lækker debut plade fra Mund De Carlo. Det er velproduceret, -skrevet og generelt set over hele linjen (hvis man ser bort fra de to førnævnte fæle svipsere) virkelig, virkelig lækkert.

Trackliste:
01.
Intro
02. Lange Løg og Kort Lunte
03. Hit Med Den
04. Frit Fald
05. 87’er
06. Sigter (feat. Fordærvberg)
07. Sværere End Det Er
08. Virus
09. Se På Mig Nu
10. Anderledes
11. En Smilende Motherfucker (feat. Trepac)
12. Entro På Hverdagens Helt
13. Hverdagens Helt
14. Pigen Med Verden På Sin Krop
15. S, P Eller K (feat. Eco & MC Ollie)
16. Rygtet Siger
17. Manden På Bjerget (feat. Pil)

1551583_10151900411476235_1649932033_n ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.