Pharrell Williams – G I R L ****

Gennem det sidste års tid, har successen øjensynligt ingen ende ville tage for sanger/produceren Pharrell Williams. Et hav af featurings på tracks af artister som Swedish House MafiaRobin Thicke og ikke mindst Daft Punks monster hit ”Get Lucky”, har for alvor banen vejen for den tidligere N.E.R.D medlems solo karriere, allerede inden første udgivele i 8 år stod med bagudvendte flammer.

Men trods den gode grobund for succes med hans egne tracks, så blev der i 2013 ikke udgive andet end den Oscar-nominerede single ”Happy” som udkom i forbindelse med biografsuccessen ”Despicable Me 2” hvortil den var en del af det officielle soundtrack.
Men nu har den til tider både rappende og syngende artist fra Virginia, USA, udgivet sit første soloalbum siden 2006 med titlen ”G I R L”. En plade der byder på en imponerende featuringliste, uden at niveauet får armene fuldstændig over hovedet.

Det 10 tracks lange album, starter ud med nummeret ”Marilyn Monroe”. Et nummer der, (ligesom de fleste af numrene på pladen) ligger på grænsen af det middelmådige, men akkurat får reddet skindet og sniger sig en smule over gennemsnittet.

Herefter begynder den fornævnte stjerneparade, som indledes af en gæstende Justin Timberlake på “Brand New“, som helt sikkert ligger i den bedre ende i forhold til de andre tracks på “G I R L“.

Herefter følger endnu to gennemsnitlige numre i form af “Hunter” og “Gush“, inden monsterhittet “Happy” kommer ind i billedet og for alvor sætter gang i det hele. Nummeret behøver ingen nærmere introduktion og der er helt sikkert en god grund til, at dette nummer har stor succes som det har.

Så er det tilbage på gæstesporet, hvor de to efterfølgende numre gæstes af henholdsvis den omdiskuterede Miley Cyrus og den mystiske DJ duo Daft Punk. Specielt sidstnævntes visit på “Gust Of Wind” er med til at gøre netop dette nummer til albummets bedste. Det har karakter, saft og kraft og får i det hele taget lytteren til, at tro, at der er et nyt “Get Lucky” episode klar til at indtage verden fra de tre.

Herefter falder niveaut en anelse igen på de tre afsluttende tracks og man sidder tilbage med spørgsmålet om, hvorfor ikke hele albummet havde samme kvalitet som midten af pladen. Det er en musikalsk rutsjebanetur, men det gode redder det dårlige og det hele ender ud i noget der godt kan betegnes som lidt af en skuffelse fra Pharrell Williams’ side.

Trackliste:
01. Marilyn Monroe
02. Brand New (feat. Justin Timberlake)
03. Hunter
04. Gush
05. Happy
06. Come Get It Babe (feat. Miley Cyrus)
07. Gust Of Wind (feat. Daft Punk)
08. Lost Queen
09.  Know Who You Are (feat. Alicia Keys)
10. It Girl

cover **** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.