Emmelie de Forest – Rainmaker ******

Det danske Melodi Grandprix 2014 er lige rundt om hjørnet og artisterne der skal forsøge at gøre Emmelie de Forest kunststykket fra sidste år til Eurovision Song Contest efter skal findes. Og netop på grund af successen i Malmö sidste år, skal dette års udgave af Europas største sang konkurrence afholdes i Danmark, for første gang siden 2001.

Derfor er det selvfølgelig også en dansk artist, der skal stå for dette års officielle Eurovision sang. Denne ære er tilfaldet netop den ragerende ESC vinder Emmelie de Forest som nu er klar til at frigive nummeret der har fået titlen “Rainmaker“. Og hvis dette havde været et bidrag til konkurrencen, så kunne DR lige så godt have fundet pengepungen frem på ny, for så havde afholdelsesstedet anno 2015 også heddet Danmark.

Man fristes næsten til at kalde det en typisk Grand Prix sang, men alligevel er det sjældent at der i forbindelse med dansk Grand Prix har været et så godt nummer og det overgår med længder sidste års vindersang “Only Teardrops“.

Nummeret begynder med et kor der leder tankerne mod afrikanske stammer og indianerstammer i Amerika der danser efter regn. Spørger man Emmelie selv får man følgende svar om hvordan lyrikken egentlig skal forstås. “Teksten kan forstås på flere plan og udover at den kan lede tankerne hen på en stamme, der kalder på vand, handler den på et mere generelt plan om, at stå sammen og hjælpe hinanden.”

Man får i starten af nummeret en følelse af at det kan gå begge veje, men kort tid efter, at Emmelie de Forest åbner munden og lader hendes vokal ramme øregange, er man helt sikker på, at det er et kommende internationalt hit man har med at gøre. Den meget catchy melodi passer perfekt til hendes lyse vokal og ikke mindst teksten, som er skrevet sammen med hendes kæreste Jakob Glæsner.

Jeg synes, melodien er fængende og så er der både et stænk af afrikansk, indiansk og nordisk stemning i den. Jeg tror den vil kunne henvende sig til mange forskellige folkeslag.”
Det kan der ikke herske nogle tvivl om, at den kan og mon ikke også at hun glæder sig til, endnu engang at stå foran over 150 millioner TV-seere og synge “Rainmaker” for hele Europa den 10. maj?

Men indtil da kan man allerede nu nyde denne fantastiske sang, da den netop er udkommet på iTunes og andre lignende online tjenester.

Emmelie-de-Forest-Rainmaker-2014 ****** (6/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.