Shaka Loveless på Fermaten 20/09-2013 *****

Klokken er 21:45 en småkold fredag aften i Herning, da 6 musikanter og en mand iklædt wife-beater og cowboybukser træder ind på scenen.

Med et stålfast blik og et smil der dækker fra kind til kind, åbner århusianske Shaka Loveless munden og synger nummeret “Kommer Over Det” og begynder en én time lang koncert på Fermaten med manér. Herfra så han sig ikke tilbage, og det gjorde publikum heller ikke. De var med ham fra start.

Han har ikke været til at komme udenom det sidste halvandet års tid, hvor numre som “Tomgang” og “Ikke Mere Tid” har prydet de danske radioer, hitlister og sågar diskoteker. Men alligevel blev en stor del af de fremmødte (godt 200-250) mennesker overrasket, da den award vindende musiker hev en guitar frem, og hængte den om halsen.

Men trods afsløringen af det “ukendte” kendskab til de 6 strenge, så gør han også her et udmærket stykke arbejde.

Aftenens bedste nummer ramte publikumets øregange lidt over halvvejs inde i koncerten. Shaka Loveless‘ hyldest til Nørrebro (som han kalder sin nye hjemby) “Græder For Mit Kvarter” blev trods det lave tempo, brugt til for alvor at gøre hans fanskare til hans. Og hvis man kan snakke om at “eje” publikum, ja så var det hvad han gjorde derfra og til koncertens ende.

Fællessang på de to føromtalte radiohits “Tomgang” og “Ikke Mere Tid” tog heller ikke pusten fra dem. Der blev tværtimod fundet den sidste portion dansetrin frem, inden ekstranummeret “Dans Din Idiot” afsluttede en rigtig fed koncert i det midtjyske.

Måske var det småkoldt udenfor, men en energisk og veloplagt Shaka Loveless med band fik termometeret helt op i det røde felt indenfor, og fik det svedende, danseglade publikum til at gå hjem med en koncertoplevelse de helt sikkert synger sig selv igennem igen den kommende tid.

Anmeldelse ***** (5/6  stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.