Shaka Loveless på Fermaten 20/09-2013 *****

Klokken er 21:45 en småkold fredag aften i Herning, da 6 musikanter og en mand iklædt wife-beater og cowboybukser træder ind på scenen.

Med et stålfast blik og et smil der dækker fra kind til kind, åbner århusianske Shaka Loveless munden og synger nummeret “Kommer Over Det” og begynder en én time lang koncert på Fermaten med manér. Herfra så han sig ikke tilbage, og det gjorde publikum heller ikke. De var med ham fra start.

Han har ikke været til at komme udenom det sidste halvandet års tid, hvor numre som “Tomgang” og “Ikke Mere Tid” har prydet de danske radioer, hitlister og sågar diskoteker. Men alligevel blev en stor del af de fremmødte (godt 200-250) mennesker overrasket, da den award vindende musiker hev en guitar frem, og hængte den om halsen.

Men trods afsløringen af det “ukendte” kendskab til de 6 strenge, så gør han også her et udmærket stykke arbejde.

Aftenens bedste nummer ramte publikumets øregange lidt over halvvejs inde i koncerten. Shaka Loveless‘ hyldest til Nørrebro (som han kalder sin nye hjemby) “Græder For Mit Kvarter” blev trods det lave tempo, brugt til for alvor at gøre hans fanskare til hans. Og hvis man kan snakke om at “eje” publikum, ja så var det hvad han gjorde derfra og til koncertens ende.

Fællessang på de to føromtalte radiohits “Tomgang” og “Ikke Mere Tid” tog heller ikke pusten fra dem. Der blev tværtimod fundet den sidste portion dansetrin frem, inden ekstranummeret “Dans Din Idiot” afsluttede en rigtig fed koncert i det midtjyske.

Måske var det småkoldt udenfor, men en energisk og veloplagt Shaka Loveless med band fik termometeret helt op i det røde felt indenfor, og fik det svedende, danseglade publikum til at gå hjem med en koncertoplevelse de helt sikkert synger sig selv igennem igen den kommende tid.

Anmeldelse ***** (5/6  stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk