DJ Static gik som en vinder!

Én lørdag aften. Én og en halv time. Ét succesfuld album udsendt i 2012, og én kæmpe fest i Herning.
Det er nogle af de nøglesætninger som man kan sætte på den magtdemonstration, som Dj Static præsterede lørdag aften på Fermaten i Herning.

Sidste år udgav han det anmelderroste album “Rolig Under Pres”, og det var netop touren til denne, der bragte den tidligere Europamester i Mix til det jyske spillested. Og efter at publikummet var blevet opvarmet, af 90’er Hip-Hop fra øverste hylde, som kørte på et opstillet lærred oppe bag ved Statics pult.

Klokken ramte 21:40, og på lærredet kom der nu pludseligt coverbilledet fra “Rolig Under Pres“. Men det fik dog kun lov at være der et minutstid, for derefter skiftede det over i en film af en syngende Peter Sommer. Han er en af featuringsne på nummeret “Fucker Rundt Alene“, og det var da også netop denne sang, som der var indspillet med ham.

Om det er tilfældigt at det lige var det nummer der startede, har det nok ikke været. Vi havde nemlig inden koncerten haft en lille snak med Dj Static, og her svarede han til spørgsmålet: Hvilket nummer på pladen er du bedst lide, og er mest stolt af? Følgende; “Fucker Rundt Alene“. For det første er helheden pænt fantastisk. Det er godt skruet sammen synes jeg selv, og så er kombinationen af de tre personligheder (Peter Sommer, Shaka Loveless og Tue Track) er sådan lidt halvt uhørt. Men når den så er lavet, passer de godt sammen, men det gjorde de altså ikke før de blev sat sammen. Det er et nummer som lyder, som om det var “meant to be”.

Og det med kunstnere der sang på video, var noget som gik igen hele koncerten igennem. For da “Rolig Under Pres” indeholde imponerende 28 numrer, og over én featuring på sang i gennemsnit. Ja så er det lidt svært at få samlet alle tropperne til kamp. Derfor er det også en utrolig fed idé, med at de har ladet sig filmet hvor de står, som var de ude at optræde live.

Dj Static scratcher, mens videoen af Young kører i baggrunden.

Der var stadigvæk en håndfuld gæsteoptræderne med, som alle sammen har haft deres andel på det ovennævnte album. J-Spliff var den første af dem til at storme frem på scenen til et hujende publikum. Hvad publikummet angår, så trak de våde varer i baren lidt mere i starten, men da Thorbjørn (Dj Statics borgerlige navn) bad dem om at komme nærmere, så skete der noget.

J-Spliff var som sagt den første, og er du gal hvor kan den man rappe. Både i “normalt”- men så sandeligt også i dobbelttempo. Et par sange senere trådte Danni Toma (som er med på nummeret “Som En Vinder” sammen med Raske Penge), frem på scenen og gjorde ham ved selskab.

Danni Toma (f.t.h.) og J-Spliff (t.v.) var de første til at hjælpe Static på scenen

Folk kom mere og mere med, jo længere man kom ind i koncerten. Kunstnere som Jøden, Blacc El, Supajan og Temu kom og gik også fra scenen og optrådte med de numre som de har medvirket på. Temu var dog på scenen hele vejen igennem.
Jøden sang dog også én af sine egne sange, som han normalt deler med Jonny Hefty. Det var nummeret “Gamle Dreng” og en af numrene til deres kommende fællesalbum (som DJ Static skal producere) Monkey Juice.

Koncerten var en stor fest for publikum, og nogle folk fik lige rigeligt indebors. De kom tydeligt til udtryk da der hele to gange hoppede folk op på scenen og begyndte at skabe sig (Virkelig uheldigt for en ellers fed koncert).

Salen kom helt op og koge, når Static gav publikum en smagsprøve på hvad der havde været en af grundene til, at han i 1997 blev Europa mester i mix. Manden scratcher som en gal. Du kan slet ikke nå og opfange hvor hans hænder befinder sig, da de konstant hopper fra den ene pladespiller til den anden. Virkelig imponerende.

Dj Static viste publikummet i det jyske, hvordan man sætter gang i en fest, og ikke mindst hvordan man entertainer folk.

Skal koncerten have en karakter er man nød til at ødelægge vores ellers normale X/6 stjerner skala, og give 5,5/6 stjerner. Grunden til den halve stjerne er, at man det simpelthen ikke må ske, at der hele to gange under en koncert, løber folk op på scenen uden at blive hevet ned med det samme. Static skal dog have 6/6 stjerner for sin del af det, og det samme skal hans “hjælpere”.

Hvis du vil læse resten af interviewet, så hold øje med siden her, hvor vi ligger det op hurtigst muligt.

DJ Static var en vinder efter koncerten lørdag.

Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk