Tjalfe Track – Ustoppelig****

Den unge jyde fra Holstebro med de meningsfulde tekster, det sprøde flow og et enormt talent Tjalfe Track, er klar med sin første EP. Efter succes på Youtube med et hav af numrer, i den traditionelle rap stil, er han klar til at stå ansigt til ansigt med de store danske artister.

At Tjalfe Track som bærer det borgerlige navn Frederik Holdgaard, har et stort talent kan der ikke sættes spørgsmålstegn ved. Det kan du tydeligt hører denne brag af en debut, fra en så relativ ung rapper som Frederik er. For det er de færreste artister, der i en alder af blot 18 år selv kan producere en EP, uden den bliver amatøragtig.

EPen “Ustoppelig” indeholder 6 numre. Numre som alle sammen bærer prag af Tjalfe Tracks store interesse, og respekt for L.O.C.
Især titelnummeret lyder som noget, hvis opbygning samt melodi kunne være taget direkte ud Liam O’Connors studie. Det lyder lidt for meget som noget der hørt før, men teksten er alligevel god, velskrevet og ikke mindst godt fremført.

Højdepunktet på denne korte EP, bærer titlen “Baby Tal Til Mig“. Her viser Frederik på flotteste vis hans evner til at skrive en tekst som fanger, men samtidig også er noget som de fleste mennesker kan relatere det. Følelsen af at være dybt forelsket, og ikke ser andre for sig end denne person. Alt i mens beatet sætter prinken over i’et, ved at være super fed hele vejen igennem.

Det mest utraditionelle nummer (når man tænker på at det er en Hip-Hop/Rap udgivelse vi har med at gøre) er EPens sidste nummer “På Vej Op“. Det har en instrumental som passer til alt andet end Hip-Hop. Det er ekstrem poppet, og man kan i den grad hører hvem der har været med inde over nummeret.På Vej Op”, var oprindeligt lavet sammen med Emilio (Emil Vahl), men da han fik en pladekontrakt, havde han ikke mulighed for at færdiggøre det. Lød det fra Tjalfe Track da vi snakkede med ham om nummeret. Men han redder den flot ved hjælp af hans flow, endnu engang en velskrevet tekst, som nok kan få de fleste “haiders” til at stikke halen mellem benene.

Alt i alt er det en EP som giver Tjalfe Track et godt udgangspunkt, til at tage kampen op mod den mere etablerede og kendte del af Hip-Hop miljøet. Han beviser at han har talentet, og formatet til at nå langt.
Den byder både på akustiske, poppede og “traditionelle” Hip-Hop melodier, hvilket gør at den kan ramme et bredt publikum, hvor dem med de sidstnævnte dog mangler noget nyskabende. Men det er også en kort EP hvor to ud af de 6 numre er under to minutter lange, og kun én enkel sniger sig over en længde på 3 minutter. Så det er ikke meget musik, man når at hører ved at lytte den igennem.

Ustoppelig” udkommer på iTunes og Spotify den 1. marts

Trackliste:
1: I Mit Ståsted
2: Ustoppelig
3: Familie Konsekvenser
4: Fokuseret
5: Baby Tal Til Mig
6: På Vej Op

 **** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.