Foto: Flemming Ege

Stort klap for Zar Paulo

Læs bedømmelse17 stemmer
4.8

Zar Paulo sænkede aldrig farten på Smukfest og vi forudser at de kommer til at brage derud af i fremtiden.

5 min før Zar Paulo skulle indtage scenen, var der ikke mange mennesker foran Teltet på førstedagen på årets Smukfest. Om det var musikken der lokkede folk til eller om der bare lige skulle hentes kander med vodka juice, skal stå uvist. Men der endte i hvert fald med at være en god forsamling samlet til dansefest.

Zar Paulo har ikke ligefrem det store bagkatalog bag sig. Til gengæld har de rigtig meget medvind for tiden. Et sommerhit, en turné med Minds of 99 som opvarmning og så er det lidt ved at være anmelderdarling hver gang de spytter en single ud. Hvilket ikke er sket så ofte. Men NU lader den aarhusianske kvintet til endelig at komme blæsende med fuld fart med deres dansksprogede synth pop.

Krykker eller ej

Forsanger Emil Vam havde for inden brækket foden, så det var lidt spændende at se hvordan det blev håndteret. Svaret er med en krykke mere som rekvisit end som støtteben, med fuld energi og svingende hofter.  Vam er kort sagt en helt formidabel frontmand. Helt sin egen og samtidig får man associationer til nogen af de største.

Aftenens 9 numre lange sæt startede ud med Højen, og med hele bandets energi kom der hurtig gang i dansefødderne blandt publikum. Kort efter vi lækker tostemmig vokal undervejs på nummeret Ravage. Zar Paulo spiller rent ud sagt pisse fedt. Måske er det det, som noget af den lange ventetid mellem singleudspil er gået med. I så fald er det tid godt brugt.

Foto: Flemming Ege

Mod til at spille hittet tidligt

Allerede i 4 nummer fik vi det helt store hit Klap For Fædrelandet. Inden fik publikum lige en guide i hvordan der skulle klappes i omkvædet. Det havde dog ikke været nødvendigt. Folk på Smukfest var helt med på hvordan. Bandet lyste også gevaldigt op, da det blev tydeligt at publikum var klar på fællesskrål – og ikke kun i omkvædet. Det var ret forfriskende at se en gruppe, der ikke ventede til sidste nummer med at spille det største hit.

Vi får kort lov til at smage på lidt akustisk guitar og derfra går det slag i slag, i takt med at Zar Paulo skruer op for festen. Ikke mindst Da Emil Vam med hans tro følgesvend krykken, bevæger sig ned til publikum på forreste række. Man mærker tydeligt at der er tale om et band, der nyder at være i kontakt med deres publikum og den anden vej rundt. Der er masser af glæde at spore hos Zar Paulo – “Hold kæft hvor er I søde Smukfest. Jesus Christ!”. Under Stop Believing byder resten af bandet ind på kor og vi får en lækker omgang saxofon fra guitarist Johan Horsmans. Det passer perfekt ind i Zar Paulos 80’er inspirerede lydbillede. Det kan lyde meget kitsch men Aarhusianerne forstår at forny en gammel lyd og gøre det til helt deres egen.

Move over – Zar Paulo kommer

Aftenens koncert afsluttes med Sommerfugle, en af de nyeste singler fra 2022, der som en af de mere kendte numre får dansefødderne og fællessangen i fuld sving. Tilbage stod både et meget begejstret band og publikum. Med den energi og solide numre der præsenteres, er det kun et spørgsmål om tid, før Zar Paulo bliver en af de nye store live bands i Danmark. Det eneste minus er at der herfra blev savnet en lidt længere setliste og muligheden for på forhånd at kunne lytte til flere af numrene. -Kom nu med den plade. Herfra skal lyde tak for en fremragende koncert og dansefest.

Se hele galleriet HER

Læs bedømmelse17 stemmer
4.8