Kashmir, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

Smuk sidste skovtur med Kashmir vennerne

4.5

Kashmir lukkede onsdag på Smukfest med en mindeværdig koncert, der med blod, sved og tårer sagde farvel til Skanderborg. Efter en række comebackkoncerter med flotte anmeldelser, var denne koncert proklameret som den sidste. Kunne Kashmir levere et sidste ekstranummer?

Efter otte års selvvalgt dvale var 2022 året for comeback. De har været savnet, og Kashmirs store sangkatalog betyder rigtigt meget for rigtigt mange mennesker. Det blev derfor passende Kashmir, der erstattede Limp Bizkit, efter de meldte afbud. Publikumstrømmen gik to veje i Bøgeskoven, da en vis hr. Bieber trådte op samtidig med Kashmir på Stjernescenen. Vi fik 14 numre, og en mageløs sidste skovtur med vores gode gamle venner, der har fulgt os siden efterskolen og gymnasiet.  

De smukkeste venner af alle

Kasper, Henke, Asger og Mads var tilbage i the good life – De smukke rammer under bøgen, og de nød publikums larm og klapsalver. Bandet virkede afslappede og rolige, og efter de første numre bad Kasper Eistrup publikum om bare at larme og sende kærlighed afsted. Det gav et skub, og det var det som om bandet og publikum fandt det rette gear, med nogle numre af ældre dato, nemlig vote 4 Dick Taid Mom in love daddy in space og særligt Miss you, satte lidt ekstra strøm i de kære “kings of sørgel”. Miss You startede med forsangeren solo og afdæmpet ala Slight Return udgaven fra Home Dead pladen. Og så kom hele bandet med, og efter en smuk lang guitarsolo af forsangeren, blev der kvitteret med stor jubel fra publikum. “Skanderborg, I er et helt særligt sted, for os. Kære venner, I er de smukkeste af alle”. En dybfølt tak for at være tilbage, og man fornemmer Peace in the heart.  

Kashmir, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

En blodig hånd

Den sidste halvdel af koncerten emmede af spilleglæde, nerve og overskud. En blodig hånd efter endnu en vild solo, koster vist en tur på skadestuen bagefter. For først skulle folk forkæles med flere snacks, som basist Mads Tunebjerg sagde. Og de snacks var sange fra Zitiles og No Balance Palace. Særligt In the Sand stod skarpt, smukt orkestreret fra tangentfabrikken hos Henrik Lindstrand. På Shes made of Chalk fik vi en løssluppen forsanger nede blandt publikum og med vilde dansespjæt. 

Vi fik ikke et tilbagelænet rutinepræget hitshow. Numrene blev spillet med indlevelse og bandet klemte virkelig det sidste energi ud. Teksten blev glemt et par gange. Og Kasper var i tvivl om alle bandmedlemmerne nu var blevet præsenteret? Der gik et par numre før kontakten med publikum rigtig var der, ellers havde det været fuld plade. Det virkede til, koncerten var følelsesladet at spille, og det gjorde koncerten helt særlig. 

For Kashmir lukkes nu et kapitel. Bandkammeraterne der startede på efterskolen på Kastanievej i 1991, har nu spillet deres sidste koncert. “Der hvor det hele startede, og hvor det hele…fortsætter”, som forsangeren sagde. Guitaren blev traditionen tro kastet ud fra scenen efter sidste nummer, og heldigvis greb bandets crewmand. Hvis de nu skulle ombestemme sig, så er gearet og publikum klar til en tur mere. Musikken og kærligheden lever videre, og der blev givet krammere blandt granvoksne Rocket Brothers under sidste sang. 

Sætliste
No Balance Palace
Melpomene
Graceland
Peace in the Heart
Vote 4 Dick Taid
Mom in Love 
Miss you
In the Sand
Made of Chalk
Surfing the Warm Industry
The Cynic
Ekstra
The Aftermath
Leather Crane
Rocket Brothers

Kashmir, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER

Kashmir, Smukfest, 030822
4.5