Helmig blev til hele Oranges Thomas

Thomas Helmig fyrede hitparade med gæster af på Roskilde Festivals Orange scene på regnfuld 3. dag

Forud for dagens Thomas Helmig koncert på Orange scene havde der været en del kritik for at Roskilde Festival nu ville forvandle sig til en stor grøn koncert. Hvis det betyder en forsanger i bedste form, lækre gæster og et mega tight band. Så ville undertegnede være mere end fint tilfreds.

Esben Bjerre og Aarhus’ egen Peter Falktoft introducerede aftenens navn, med en opfordring til publikum om at give ham en bedre oplevelse end dengang han var klemt ind imellem Slayer og Red Hot Chili Peppers. Det skulle de vise sig bestemt at kunne.

Roskilde Festival tog imod

Pladsen foran Dyrskuepladsens ikoniske scene var fyldt op, på trods af regn, og da hele Danmarks Thomas trådte ud på scenen og startede med Tager Imod, tog alle fra forreste til bagerste række imod ham med fællesskrål.

Thomas Helmig, Roskilde Festival, RF50
Foto: Lasse Lagoni

Der blev fulgt stærkt op med Det Mig Der Står Herude og Banker på og Fed Lykke. “Jeg får lyst til at vrikke med røven” blev det proklameret fra scenen. Det blev der bestemt og det var svært at overse med de tætsiddende blå bukser, der matchede hår og solbriller. Numrene Treat Me Right og Vi Er De Eneste var tydeligvis ikke helt lige så kendte blandt publikum, men det lød rent ud sagt skide fedt og der blev danset med.

Ham med det hvi’e flag

Orange scene er noget specielt. Så selvfølgelig var det gæster med. Ikke så overraskende var Benjamin Hav, der for nylig udgav singlen Hvidt Flag som de dansede sig igennem sammen. Efterfølgende greb Helmig guitaren og overlod scenen til Hav og hans dansere, der fik den yngre del af publikum helt op i gear med Den Dejligste Boy. Undervejs blev nummeret mixet med groovy dag og så var det ellers farvel til aftenens første gæst.

Stupid Man fik Dyrskuepladsen til at eksplodere og så var det ellers tid til at gå ned i tempo med Midnat i Europa og Malaga. I øvrigt dejligt at der ikke blev leflet for publikum ved at bytte “sove i Aarhus” ud med Roskilde.

Flere gæster

På Gasolin sangen Fed Lykke fik Helmig besøg af Ida Nielsen, også kendt som Bas Ida, Princes gamle bassist. Det blev til fuld funk gas med masser af slap base. Hitparaden fortsatte med Dagen Efter Dagen Derpå. Den dag vil de folk, der befandt sig til Thomas Helmig, være godt hæse af at dømme ud fra volumenen på fællessangen.

Aftenens mest overraskende gæst var Lord Siva, der fik fyret op i den yngre del af publikum med hans eget kæmpehit Solhverv, som passede helt perfekt ind. – Måske lige bortset fra at der ikke var meget sol at finde på himlen.

Fællesskab og fællessang

Før Orange gik helt amok i ekstranummeret Sirenesangen, fik de Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af. Gasolin coveret fik ung som gammel, men specielt de på 40+ til at bryde ud i dans. En smuk afslutning på en koncert hvor folk trodsede regnen og valgte fællesskabet og fællessangen til.

Den eneste kritik der rigtig er at rette på aftenens koncert var det dårlige vejr og at folk skal lære at man ikke tager en paraply med til koncerter.

Se alle koncertfotos HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Anne Mette Bak
Anne Mette Bak
Elsker musik. Især live. Vild med alt fra elektronisk, til blues og over i fee' dø'. Og så er jeg tosset med Den Sorte Skole.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her