Thomas Helmig, Roskilde Festival, RF50
Foto: Lasse Lagoni

Helmig blev til hele Oranges Thomas

Læs bedømmelse0 stemmer
5

Thomas Helmig fyrede hitparade med gæster af på Roskilde Festivals Orange scene på regnfuld 3. dag

Forud for dagens Thomas Helmig koncert på Orange scene havde der været en del kritik for at Roskilde Festival nu ville forvandle sig til en stor grøn koncert. Hvis det betyder en forsanger i bedste form, lækre gæster og et mega tight band. Så ville undertegnede være mere end fint tilfreds.

Esben Bjerre og Aarhus’ egen Peter Falktoft introducerede aftenens navn, med en opfordring til publikum om at give ham en bedre oplevelse end dengang han var klemt ind imellem Slayer og Red Hot Chili Peppers. Det skulle de vise sig bestemt at kunne.

Roskilde Festival tog imod

Pladsen foran Dyrskuepladsens ikoniske scene var fyldt op, på trods af regn, og da hele Danmarks Thomas trådte ud på scenen og startede med Tager Imod, tog alle fra forreste til bagerste række imod ham med fællesskrål.

Thomas Helmig, Roskilde Festival, RF50
Foto: Lasse Lagoni

Der blev fulgt stærkt op med Det Mig Der Står Herude og Banker på og Fed Lykke. “Jeg får lyst til at vrikke med røven” blev det proklameret fra scenen. Det blev der bestemt og det var svært at overse med de tætsiddende blå bukser, der matchede hår og solbriller. Numrene Treat Me Right og Vi Er De Eneste var tydeligvis ikke helt lige så kendte blandt publikum, men det lød rent ud sagt skide fedt og der blev danset med.

Ham med det hvi’e flag

Orange scene er noget specielt. Så selvfølgelig var det gæster med. Ikke så overraskende var Benjamin Hav, der for nylig udgav singlen Hvidt Flag som de dansede sig igennem sammen. Efterfølgende greb Helmig guitaren og overlod scenen til Hav og hans dansere, der fik den yngre del af publikum helt op i gear med Den Dejligste Boy. Undervejs blev nummeret mixet med groovy dag og så var det ellers farvel til aftenens første gæst.

Stupid Man fik Dyrskuepladsen til at eksplodere og så var det ellers tid til at gå ned i tempo med Midnat i Europa og Malaga. I øvrigt dejligt at der ikke blev leflet for publikum ved at bytte “sove i Aarhus” ud med Roskilde.

Flere gæster

På Gasolin sangen Fed Lykke fik Helmig besøg af Ida Nielsen, også kendt som Bas Ida, Princes gamle bassist. Det blev til fuld funk gas med masser af slap base. Hitparaden fortsatte med Dagen Efter Dagen Derpå. Den dag vil de folk, der befandt sig til Thomas Helmig, være godt hæse af at dømme ud fra volumenen på fællessangen.

Aftenens mest overraskende gæst var Lord Siva, der fik fyret op i den yngre del af publikum med hans eget kæmpehit Solhverv, som passede helt perfekt ind. – Måske lige bortset fra at der ikke var meget sol at finde på himlen.

Fællesskab og fællessang

Før Orange gik helt amok i ekstranummeret Sirenesangen, fik de Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af. Gasolin coveret fik ung som gammel, men specielt de på 40+ til at bryde ud i dans. En smuk afslutning på en koncert hvor folk trodsede regnen og valgte fællesskabet og fællessangen til.

Den eneste kritik der rigtig er at rette på aftenens koncert var det dårlige vejr og at folk skal lære at man ikke tager en paraply med til koncerter.

Se alle koncertfotos HER

Thomas Helmig, Roskilde Festival, 010722
Læs bedømmelse0 stemmer
5