Thomas Helmig, NS22, Northside 2022, Northside
Foto: Lasse Lagoni

Thomas Helmig overraskede på NorthSide

Læs bedømmelse0 stemmer
4

Det var Thomas Helmig, som stod og bankede på.

For at være mere korrekt: Det var Thomas Helmig, som stod bag den hemmelige artist, Hvidt Flag, som var programsat til at spille på den mindste af NorthSides scener fredag klokken 17:00.

I et massivt jubelbrøl blev Thomas Helmig taget godt imod af publikum som havde troppet op til Nova-scenen. Det var måske også derfor, at surprise-koncerten startede med “Jeg Tager Imod”.

I halvanden time blev den lille teltscene forvandlet til en stor folkefest, og med “Det Er Mig Der Står Herude Og Banker På”, “Stupid Man” og “Malaga” fik Thomas Helmig taget sin retmæssige plads som byens konge. Han var energisk og strålede under alle sange. Desværre var lyden svingende, og særligt under “Malaga” var der problemer med lyden. Det var svært, at høre vokalen komme til sin ret.

Det aarhusianske publikum har før været irriterende, men til Thomas Helmig koncerten viste de sig fra deres bedre side. Så gode, at Thomas Helmig i virkeligheden kunne have sparet sine korsangere. Den opgave klarede NorthSide helt selv. Til NorthSide i 2017 var energien også i top.

Anmeldelsen forsætter under billedet

Thomas Helmig, NS22, Northside 2022, Northside
Foto: Lasse Lagoni

Hvidt flag 

Surprise-koncerten var under dæknavnet Hvidt Flag. Det navn er ”tilfældigvis” også navnet på Thomas Helmigs nyeste single, hvor Benjamin Hav også optræder på. Hav besøgte også den lille scene, men publikum køb ikke rigtig den nye single. Det kan være, at de lige skal bruge nogle dage, til at lære den at kende. Eller snakke henover den.

Det knevrer som var at finde under gårsdagens Nick Cave & the Bad Seeds koncert var fuldstændig forsvundet ved Thomas Helmig. Denne gang havde folk alt for travlt med at synge. Det kan være, at de havde lært lidt af i går.

Når man siger Thomas Helmig, så er man også nødsaget til at nævne energi og glade mennesker. Han har en effekt, hvor smilets automatisk kommer på. Det kan være fordi, at vi er i smilets by. De helt store smil kom dog frem under “Fed Lykke”, hvor de store dansetrin også blev vist frem. Det kunne det ældre publikum rigtig godt lide.

Anmeldelsen forsætter under billedet.

Foto: Lasse Lagoni

Hans livs aften

Bassen kunne mærkes i tøjet, og for de fleste kunne alkoholen sikkert også mærkes i blodet. Én ting er dog sikkert: Thomas Helmig mærkede NorthSide klart og tydeligt. Et irriterende element af koncerten var dog lyden, som flere gange svigtede. Flere gange faldt lyden ud, og var på grænsen til at blive umuligt, at høre noget som helst.

Under hele koncerten lignede han en, som havde hans livs aften. Det ændrer sig nok den 11. juni, hvor han skal spille på Ceres Park i Aarhus.

Efter koncerten er jeg helt overbevist om, at hovedpersonen kunne gå ind på en scene og stå fuldstændig stille i fem kvarter og stadig lave udsolgte shows.

Det kan være, at den nye hårfarve hjælper på det.

Vil du se flere lækre billeder af Thomas Helmig, kan du klikke lige HER!

Foto: Lasse Lagoni
Thomas Helmig, NorthSide, 030622
Thomas Helmig overraskede med en surprise-koncert på NorthSide, og ikke overraskende var koncerten fremragende
Læs bedømmelse0 stemmer
4