Thomas Helmig, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Thomas Helmig – Velkommen hjem Thomas

Iført hvide bukser og hvid t-shirt stod den 52-årige Thomas Helmig stærkt og stilsikker på Blue Stage ved dette års NorthSide. 

Ved første øjekast stod Thomas Helmig mutters alene, men ved koncertens anden sang “Jeg Tager Imod” blev den forreste af to skærme hævet op, og afslørede resten af bandet.

Et gennemgående problem ved NorthSides koncerter har været lyden ved de forskellige koncerter; og Thomas Helmigs koncert var ingen undtagelse. Ved hans nyeste single “Saml Det Op” rungede lyden så voldsomt, at flere koncertgæster udvandrede.

Selvom Thomas Helmig er 52 år gammel, så formåede han at sætte gang i gummistøvlerne på mudderpladsen foran Blue Stage. Sammen med sit band tog de det visuelle op til et helt nyt niveau. Det var nærmest diskolignende tilstande.

Thomas Helmig fik sin engelske debut i 1992 med albummet “Rhythm”, og i aftes undlod han heller ikke de engelske sange. Med “The One And Only” fik Helmig selv de fuldeste mænd til at kigge på deres hustru en ekstra gang.

“Malaga” var efterfølgeren, og aldrig før har NorthSide i år oplevet fællessang i den kaliber. “Så godnat Malaga, godnat København. Mine længslers vingesus. Sov godt Michigan og Englenes By. Jeg lukker mine øjne i Århus”

“Godaften, mit navn er Thomas H, og jeg spiller kærlighedssange, nu skal I høre” sagde han og kiggede ud over den fyldte plads og tonerne til den populære “Der Er Mig Der Står Herude Og Banker På” som hurtig efterfølges af duetten “100 dage” med Medina; og selvsamme person kom listende ind på scene iført sort læderjakke og solbriller. En glædelig overraskelse.

Som om alting ikke var nok, forsatte Thomas Helmig i sit højeste gear med ‘Stupid Man’ fra 1994. Her kunne Thomas Helmig ikke engang selv få nok af det århusianske publikum.

Koncerten sluttede af med “Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af”, og her fik både Thomas Helmig og bandet mulighed for at sige et farvel, og måske et på gensyn til NorthSide.

Thomas Helmig leverede sit bedste til aftens koncert ved NorthSide. Energien var der, sangene kom i en god rækkefølge, Medina kom på besøg og stemningen var helt i top. Det eneste minus var lyden som af og til skrattede, men intet som påvirkede koncertens endelige udfald. Velkommen hjem Thomas, velkommen hjem.

Thomas Helmig, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER.