Medina – I popdronningens loge

Hele Danmarks popdronning inviterede søndag til en helt særlig aften i Københavns udsolgte Store Vega. Touren er varslet som “intim koncerter”, et koncept Medina tidligere har begået sig i, bl.a. i DR’s Koncerthus. Salen er fyldt med stole foran scenen, og der hersker en afdæmpet stemning der snarere leder tankerne hen på en aften i teateret, end en pop koncert.

Koncerten starter også anderledes end en typisk Medina koncert, med et ulmende storladent nummer jeg ikke umiddelbart genkendte, for derefter at lede over i nedtonede udgaver af Medinas største hits. Det var distanceret åbning, de første par numre var der meget fokus på det instrumentale, og vokalen var en kende utydelig. Akkompagneringen udelukkende af en guitarist og en keyboardspiller (med enkelte tilfælde af sample trommer) fungerede dog rigtig godt, omend lydniveauet tog et par numre før det kom helt på plads, men den forlængede åbning fungerede ikke så godt.

Normalt beskæftiger vi os kun med hovednavnet her hos Poplish, men jeg vil gøre en undtagelse for opvarmeren Andreas Odbjerg. At Medinas vokal og lyd var lidt utydelig i de første numre, bliver gjort endnu tydeligere af hvor krystalklar Andreas’ var, og den distancerede åbning stod i skarp kontrast til den nærværende charme der dominerede hans optræden. På den korte tid Andreas Odbjerg havde på scenen formåede han at tryllebinde publikum, ikke mindst med hans charmerende lettere selvnedladende historier, men også med hans utroligt stærke vokal, som virkelig brillierede i det akustiske format.

Øl, chips og popmusik

Idéen med en akustisk intim koncert i Store Vega er en inspireret en af slagsen. De smukke lokaler lægger gode rammer om den slags aften, og det virkede til at man havde begrænset billetsalget så det matchede de reelle rammer med siddepladserne. Én tanke man kunne have ytret for Vegas ansvarlige på aftenen, var måske ikke at sælge små chips poser som snacks til et akustisk arrangement, men ellers gjorde spillestedet gode rammer.

Har man set Medina akustisk før var der ikke meget nyt efter den førnævnte åbningssektion. Resten af koncerten bestod af en sædvanlig sød og charmerende Medina, med stærk forbindelse til publikum, f.eks. som når hun stopper op i Jalousi efter linien “Hun har langt lyst hår og fregner, hendes øjne skinner smukt som diamanter”, peger på en ung pige på balkonen og siger ‘Det kunne jo være dig, iiiiih’ og det går rent ind. Det er godt at charmen er på 100%, for det var vokalen desværre ikke.

Om det er vinteren, eller det ekstra fokus på Toppen Af Poppen, vides ikke, men Medinas stemme virkede en del mere hæs end ellers, og der var da også toner i de mere poppede fraseringer der ikke gik rent ind. De fleste af sangene havde fået nye arrangementer til at passe i den akustiske stil, men heller ikke her virkede det som om det nye tilføjede noget bedre end hvordan sangene var originalt. Aftenen blev rundet af med en fortrinlig og lettere skrabet udgave af Kun For Mig, som fik hele salen på benene, og viste os den Medina vi kender og elsker. 

Medina, Vega
Foto: Rod Clemen

Se resten af Rods smukke billeder HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
André Sønderbæk
André Sønderbæk
Betaget af alt fra kaos til kosmos, fra mathcore til intimkoncerter med popdivaer og alt derimellem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her