Astrid S, Lille VEGA, 221017
65%Sikken SKAM
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

Næsten et år siden sidste besøg, lagde den norske elektropop-prinsesse Astrid S igen vejen forbi Danmark. Denne gang var hun rykket fra Ideal Bar til det større, udsolgte Lille Vega i forbindelse med hendes verdensturné Party’s Over World Tour. Og det kunne mærkes.

Astrid S har ikke stået stille, siden jeg sidst så hende på Ideal Bar tilbage i november forrige år. Tværtimod. Hun har både udgivet endnu en EP og taget de nordiske hitlisters øverste pladser. Det var derfor et udsolgt Lille Vega, der tog imod den norske sangerinde, da hun lagde vejen forbi København. Det unge publikum blev varmet godt op af danske Ericka Jane, inden Astrid S senere indtog scenen.

Smurt ind i lilla neonlys gik ’Bloodstream’ i gang. Astrid S virkede som en kvinde, der lige skulle finde fodfæste på dansk grund. Vokalen lød lidt rusten, mens også lys- og lydmænd skulle finde deres pladser. Efterfølgende lød ’Jump’ ud af højtalerne, og den energiske elektrosang fra sangerindens første EP blev taget imod med høj fællessang fra salen. Astrid S skulle dog stadig selv køres lidt op i gear.

Vi kan skam forstå norsk

Efter flere dansehits var det tid til at puste lidt ud. Her skulle Astrid lige sikre sig: ”Kan I forstå norsk?”. Hvortil publikum prompte råbte: ”JA!”. En lidt overrasket Astrid svarede tilbage: ”Er det på grund af SKAM?”, og det efterfølgende grin fra publikum var svar nok i sig selv. Skam-feberen var stadig i live hos det ungdommelige publikum, der flere gange i løbet af koncerten kunne få hint til den norske hitserie.

Astrids seneste single ’Think Before I Talk’ blev spillet til stor jubel og fællessang fra publikum. En gedigen popbasker. Da det blev tid til næste sang slog Astrid S over i engelsk, for at ”vi ikke skulle misforstå det politiske budskab”. Her førte hun os igennem, hvordan hun som lille havde fået af vide, at hun ikke skulle være sådan en tøs (such a girl), men hvorfor egentlig ikke? Det skulle være slut med at se det som en negativ ting, at være pige. Derfor blev Astrids modsvar sangen ’Such A Boy’, vis musikvideo har over 3 millioner visninger på Youtube. Måske godt hjulpet på vej af, nå ja, Herman Tømmerraas (Chris fra SKAM), der ligeledes optræder i videoen.

Efter den festlige start på aftenen er det tid til at komme helt ned i gear. Astrid fortæller, de har valgt at tage en norsk sang med på setlisten i aften, som de ellers ikke plejer spille. Herefter får vi leveret Astrids coverversion af nummeret: ’Vi Er Perfekt Men Verden Er Ikke Det’ af norske Cezinando. Du kender ham måske fra nummeret ’Håper Du Har Plass’. En sang der optrådte i SKAMs sidste sæson.

En fest uden klimaks

Efterfølgende bliver der skruet op for tempoet igen, og med et dansk flag om skuldrene synges ’Running Out’. Dansehittet Astrid S medvirkede på med DJ Matoma. Der er igen stor fællessang, og publikum har rigtig fået gang i dansebenene og basarmen. Folk er med. Danseglæden fortsætter gennem ’Party’s Over’ og slutligt hittet ’Breathe’, hvor der bliver bouncet til den helt store guldmedalje. Hvilket også får Astrid til at smide ekstranumre af sig.

Alt i alt en fin koncert, men de helt store øjeblikke udeblev. Der var heldigvis en hel del mere interaktion artist og publikum imellem, end hvad jeg sidst så på Ideal Bar. Til gengæld lød vokalen mere slidt end for et år siden, hvor den silkeblødestemme ikke ramte en my forkert. Denne gang var den mere hæs. Måske på grund af den omfattende turné. Astrid S kom dermed, ligesom sin karriere, stille fra start, men endte dog med at få alle folk med på fest til slut.

Astrid S, Lille Vega

Foto: Rasmus B. S. Hansen

Se Rasmus’ fede billeder fra koncerten HER.