Tinderbox, stemning, TB17
Foto: Lasse Lagoni

Tinderbox 2017 – Festivalen i Tusindårsskoven sparket i gang med manér

DMI truede med bål og brand (og regn af bibelske proportioner) kort før tredje udgave af Tinderbox slog portene op for de første gæster. Men de danske festivalgængere er et hårdført folkefærd, og udsigten til regn kunne heldigvis ikke holde de festivalglade danskere væk.  

Med en noget mere mainstream musikprofil end den århusianske storesøster NorthSide, skyder Tinderbox lidt mere med spredehagl for at få fat i festivalgængerne, end det er tilfældet hos den århusianske pendant. Og det er en strategi, der ser ud til at virke ganske upåklageligt; kort før festivalens start i år, kunne holdet bag Tinderbox melde udsolgt af lørdagsbilletter, mens fredags- og partoutbilletter sang på sidste vers.

Da Danmark eftersigende er ét af de lande med flest musikfestivaler pr. indbygger, kunne man ellers godt frygte, at markedet var ved at være mættet. Men danskerne havde tilsyneladende brug for en festival i eventyrenes by.

Allerede på festivalens første år skrev de mastodonter som Calvin Harris, Major Lazer og Robbie Williams på programmet. Sidste år fulgte de op med David Guetta, Rammstein og Jason Derulo, mens The Killers, Kings of Leon og Martin Garrix pryder årets plakat.

Tinderbox, stemning, TB17, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

Hyldest til lokalmusikken

Som et nyt tiltag lancerede Tinderbox i år ”Tinderbox Band Battle” – et samarbejde mellem festivalen og de tre odenseanske spillesteder Musikhuset Posten, Studenterhuset og Kansas City. Konkurrencens formål er at hylde den lokale musikscene i Odense, og vinderen af konkurrencen fik dermed æren af at åbne dette års festival. Den ære tilfaldt i år bandet Grusom, der klippede det røde bånd på Stage 4.

Bredt udvalg på de store scener

EDM-scenen ved friluftsbadet har vanen tro haft fint besøg af både danske og udenlandske DJs. Navne som TooManyLeftHands og Tujamo satte gang i basarmene, mens svenske Galantis får lov at runde Tinderbox 2017’s første dag af med manér.

Tinderbox, stemning, TB17, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

De store scener, Blå og Rød Scene, blev sparket i gang af henholdsvis svenske Tove Lo og sigøjnerpunk-bandet Gogol Bordello. De blev senere afløst af navne som Magtens Korridorer, hjemmebanefavoritten MØ og amerikanske The Killers. Og noget af de smukkeste ved at gå til festival er unægteligt, at tusindvis af mennesker kan gå amok til Die Antwoords syreshow for herefter blot at vende sig 180 grader og høre Kim Larsen & Kjukkens fremføre deres nationalskatte blot 15 minutter senere. Det lyder måske som en cocktail, der er dømt til at gå galt. Men det gjorde det så langt fra. Tinderbox’ musikprogram viser tydeligt, at de vil favne bredt – og indtil videre er det lykkes dem.

På trods af en lille omgang regn først på aftenen blev DMI’s forvarsler i det store hele gjort til skamme – heldigvis. Vi er klar til en ny dag i Tusindårsskoven igen i dag.

Tinderbox, stemning, TB17
Foto: Lasse Lagoni