The Minds of 99, Roskilde Festival, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni

The Minds of 99 – Cirka 99 mennesker hoppede

Forholdene var perfekte da The Minds of 99 åbnede Orange Scene. Men det var ikke det perfekte match.

Solen og sommeren viser sig fra sin bedste side foran Orange Scene onsdag eftermiddag. Den danske sekstet, The Minds of 99, har været så heldige at få lov til at åbne den 37 år gamle scene. Og selvom det nok er et drømmejob for de fleste danske musikere, så er det ikke ensbetydende med, at det er let at tilfredsstille et publikum med tårnhøje forventninger til startskuddet på 4 musikdage, og finde sig til rette i perfekte omgivelser.

Perfekt er ikke godt nok

Drengebandet har lavet hits som ’Det Er Knud Som Er Død’, der har tunge litteraturhistoriske referencer og det 80’er klingende ’Hurtige Hænder’, der er solide numre, som mange kender efterhånden. The Minds of 99 blev skudt ud af P3s KarriereKanonen i 2013 og blev lynhurtigt anerkendt for deres debutalbum ’Det Er Knud Som Er død’ fra 2012.

Forsanger Niels Brandt er den intense type. Når han står på Orange Scene skinner det tydeligt igennem, at han giver alt hvad han ejer til publikum. Der bliver ikke sparet på energien og man kunne tydeligt mærke en taknemmelighed for at få lov til at spille lige netop dér og være med til at skyde årets Roskilde Festival i gang. Der var ingen slinger valsen.

Lige intenst nok

Men selvom musikken var alt, hvad den skulle være, så fandt den sig ikke til rette. Plænen foran Orange var fyldt godt op, men energien hos publikum var i bund og det var højst 99 mennesker, der hoppede rundt, i en grad, der passer til den intense, men veludførte koncert. Det var underligt. Solen bragede igennem på den blå himmel og de mange let forbrændte, glade gæster sad helt stille og stirrede det meste af tiden og var ikke rigtig med. Det var som om, at al den intense, dybe og en anelse deprimerende musik kolliderede med den perfekte, og hvad der føles som første sommerdag i Danmark.

Se hele galleriet fra koncerten HER

The Minds of 99, Roskilde Festival, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni