Chris Brown – Al ventetiden værd

Først skulle den have været her den 16. juli 2013. Så skulle den have været her den 20. august samme år. Derefter blev den så udskudt til 19. november. Så kom der en tur i anger management rehabiliteringscenter og derefter en fængselsstraf i vejen, så den skulle skubbes længere ud i fremtiden.

Men NU er ventetiden for de mange millioner af Chris Brown-fans endelig ovre og X har fundet vejen ud i offentligheden og dermed er den amerikanske sangers sjette album en realitet. Det er med sine 21 numre et større et af slagsen og det er fyldt musikalske lækkerier fra en af verdens bedste mandlige sangere.

Siden albummet blev annonceret i april 2013, er der blevet udgivet intet mindre end 5 singler (Fine China, Don’t Think They Know, Love More, Loyal og New Flame) og dem er der selvfølgelig også gjort plads til på X. Men når der også er tale om tracks af den kaliber, så ville det være dumt andet.

Med over 2,3 milliarder visninger på YouTube, næsten 40 millioner fans på Facebook, et kæmpe hitkartotek og utallige priser, har forventningerne til den skandaleramte superstjerne været enorme.

Den 25-årige sanger mestrer at lave musik i mange forskellige afskygninger. Derfor kommer man på X også vidt omkring med alt lige fra stille og rolige Don’t Think They Know og Autumn Leaves til tempofyldte Loyal og Time For Love samt hyperaktive tracks som for eksempel Body Shots.

Det fungerer alt sammen rigtig godt og alsidigheden gør også, at man på ingen måde føler at albummet føles langt, på trods af den lange trackliste, eller monotomt og ensformigt. Man spidser ører hele vejen og man kommer hele følelsesregistret igennem.

Albummet bliver også gæstet af en stor håndfuld af musikkens største stjerner som akkompagnerer Breezy rigtig godt. Specielt R. Kelly på nummeret Drown In It og i særdeleshed Kendrick LamarAutumn Leaves.

X er i det hele taget et sublimt album og har i den grad været den lange ventetid værd. De mange skandaler som han desværre har været involveret i, ændrer ikke på det faktum, at han ved hvordan man laver musik. Man kan endda gå så langt som at sige, at dette er det bedste album fra ham til dato.

Chris_Brown_X

Trackliste:
01. X
02. Add Me In
03. Loyal (feat. Lil Wayne & Tyga)
04. New Flame (feat. Usher & Rick Ross)
05. Songs On 12 Play (feat. Trey Songz)
06. 101 (Interlude)
07. Drown In It (feat. R. Kelly)
08. Came To Do (feat. Akon)
09. Stereotype
10. Time For Love
11. Lady In a Glass Dress
12. Autumn Leaves (feat. Kendrick Lamar)
13. Do Better (feat. Brandy)
14. See You Around
15. Don’t Be Gone Too Long
16. Body Shots
17. Drunk Texting (feat. Jhené Aiko)
18. Lost Ya In Love
19. Love More (feat. Nicki Minaj)
20. Don’t Think They Know (feat. Aaliyah)
21. Fine China