Lukas Graham – Mama Said

En ny single, som egentlig ikke burde have været en single, men som nu alligevel bliver udgivet som en single. Forvirret? Det samme var det succesfulde danske band Lukas Graham højest sandsynligt også, da der blot få dage efter de havde lagt en video på Youtube hvor de akustisk spiller nummeret “Mama Said“.

Klippet blev filmet, da bandet var øveren forud for deres netop overståede “mini-tour” rundt i det danske land. Antallet af visninger på videosiden steg med raketfart og kravlede lyn hurtigt over både 50.000 og 100.000. I skrivende stund, blot tre uger efter den blev lagt online, har sekvensen på lidt under 4 minutter over 110.000 visninger.

Eneste forskel på single udgaven og ovenstående video er, at der selvfølgelig er blevet en noget mere gennemtrængende studieudgave af diverse instrumenter og så er der skruet en tand op for hastigheden af såvel melodi som Lukas Forchhammers vokal.
Men samtidig er der også et par syngende børnestemmer bag den ellers så fantastiske vokal i omkvædende (og ikke mindst i de første sekunder af nummeret).

Mama said that it was okay, mama said that it was quite alright (…) Mama told us we were good kids, and daddy told us never listen to the once pointing nasty fingers and making fun ’cause we were good kids.” Sådan lyder omkvædet i denne første single fra Lukas Graham siden de sidste år på en kontrakt med det store amerikanske label Warner Bros Records (denne single er dog udgivet via Copenhagen Records).

På Facebook har Lukas selv udmeldt, at nummeret handler “om at tænke tilbage på den gang hvor mor kunne kysse det hele bedre, og puste verdens sorger bort.” Men hvis der er én ting som dette rigtig gode udspil kan, så er det at skubbe alle eventuelle negative stemninger og følelser af vejen blot give en lyst til at skråle med.

untitled ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk