Karen – Problemet *****

Jeg har det hele, men jeg mangler dig“, den sætning kunne du helt sikkert ikke undgå i 2010, hvor sangerinden Karen, sammen med Jooks var featuring på den danske DJ/producer Rune RKs single “Har Det Hele“. Men siden det hit, har hun været stort set usynlig. I hvert fald hvis man kigger på hendes egen musikalske karriere.

Men nu er den 38-årige sangerinde der helt tilbage i 2000 viste sig frem på den danske musikscene med albummet “En Til En“, tilbage for at charmere sig ind de danske musik elskeres hjerter. Og til at hjælpe sig med den opgave, har hun skrevet nummeret “Problemet“.

Et lækkert meget stille popnummer, der passer særdeles fremragende til den blonde sangerindes rigtig gode stemme.

Som Karen beskriver det i ovenstående klip, så handler “Problemet” om en fyr som hun engang havde et stærkt forhold til. Ikke som kærester, men følelserne de var til stede. Og netop derfor var sangerinden nød til at gøre det forbi, inden forelskelsen foralvor tog fat om hjertet på hende.

Det er et nummer der udelukkende består af Karens lyse stemme, et klaver og en omgang trommer. Hele første vers er ren og skær piano og vokal, hvilket det lyder super. Der kommer via trommerne, som rammer nummeret i første omkvæd, noget mere ballade over det, og det ender ud i et festfyrværkeri (et sørgeligt festfyrværkeri set ud fra lyrikkens mening), som giver en lyst til at hører nummeret igen.

Tre års pause, hvor det er blevet til medvirken i alt fra TV-shows til Disney film, er for Karens vedkommende slut. Og lad os håbe, at der ikke går tre år igen før vi hører noget fra hende. For “Problemet” er et dejligt popnummer, med mening, en god melodi og ikke mindst en rigtig god vokal.

KAREN FINAL***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk