Flødeklinikken – Syv Sind *****

Gruppen Flødeklinikken hittede i 2012 med numrene “Piger Med Pistoler” og “Jeg Vil Se Dig Græde“, og nu er de klar med et sprit nyt album. Og det er bestemt ikke en kedelig fornøjelse.
For selvom det umiddelbart kunne lyde vovet, at lave et hiphoporkester. Så har det 7 personers store band, formået at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Albummet indeholder 13 numre, men dog kun 10 sange, samt tre såkaldte “skits“. De tre skits varer henholdsvis 33-, 56- og 59 sekunder. Hvis man ser bort for disse tre distraheringer fra det, det hele handler om nemlig musikken. Så er det et utrolig velfungerende album, som giver lytteren en rigtig god musikoplevelse.

Det er Hip-Hop på topniveau, og de utraditionelle rytmer, gør at det hele skiller sig ud fra mængden. De tog forsangere Damp og Laublau, er to unge herrer som i den grad, ved hvordan man får spyttet ordene på den rigtige måde. Og ikke mindst den kvindelige vokalist Sarah Mariegaard lyse stemme giver det hele lidt ekstra.

Der er kun fundet plads til én enkel featuring på pladen. Men den er så også fra en succesfuld herre. Shaka Loveless (som har storhittet med “Tomgang” og “Ikke Mere Tid“) er nemlig at finde på nummeret “Cirkus“. Her synger han nemlig sammen med Sarah omkvædet, samt et vers som der opmuntrer det tunge og triste beat som nummeret har. Men på trods af de triste toner, så kan man kun blive glad for nummeret.

Albummets absolute højdepunkt er uden tvivl intronummeret “Igen” (Dette track bliver bl.a. også første singlen til albummet). Det indeholder både en fængende melodi, en god tekst, og så supplerer de tre medlemmer som leverer vokalerne hinanden utrolig godt.

Men ser man på hele albummet samlet, så er det i realiteten en stor nydelse for øregangene. Og derfor kan man også godt glæde sig til at det udkommer den 11. marts. Men ikke mindst også glæde sig til Flødeklinikkens kommende live-tour hvor de rejser landet tyndt i marts og april måned.

Trackliste:
1. Guld
2. Igen
3. Piger Med Pistoler
4. Skit #1
5. Cirkus (feat. Shaka Loveless)
6. Nattergal
7. Skit #2
8. Sov Osv
9. Januar
10. Skit #3
11. Barbielund
12. Jeg Vil Se Dig Græde
13. Min Tid

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk