#Hype – Mønt *****

Tre københavnske rappere kendt under gruppenavnet #Hype, lagde sangen “Oceaner Af Damer” op på Youtube, som mest af alt var ment som en joke. Stod pludselig med en pladekontrakt i hånden med selveste Instant Major, som i forvejen har Young, Niklas, Rasmus Thude og mange flere i stalden.

Nu er de så nummer 2 i P3’s “Karriere Kanonen“, og har netop udsendt deres 2. single. Efter første singlen “Hype” har fået over 35.000 views på Youtube, kan man hører at trioen er blevet mere erfarne.

Den nye single hedder “Mønt“, og det lyder simpelthen genialt. Det har i versene, et tungt og langsomt beat, alt i mens de tre unge herrers stemmer giver det liv og lys. Teksten handler om at bruge penge, alt for mange penge. Derfor starter musikvideoen (som også er lagt op til frit skue på Youtube), da også med at den ene af medlemmer af #Hype ringer til sin far, og spørger om han ikke lige kan låne 20.000,- til elregningen.

Teksten passer til titlen, og ikke mindst også til melodien. Men hvor beatet er tungt, og stemmer oplysende i versene. Ja så vender det i omkvædet. For her har beatet fået en makeover, og lyder som noget, der er importeret direkte fra et diskotek. Teksten i omkvædet er let genkendeligt og lyder “Mønt i min lomme, mønt i min lomme. Ikke mit problem at dine er tomme“, hvilket synges med en virkelig dyb stemme, og som lyder virkelig godt.

Det er en fed sang, som nok skal sørge for, at #Hype bliver et navn som kommer til at få klokkerne til at ringe hos mange Hip-Hop elskere. København har i hvert fald fået 3 “nye” håbefulde, og talentfulde rappere.

***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk