Dúné – Wild Hearts *****

De er bosat i Tyskland. De har vundet et hav af priser, tourneret i Asien såvel som i det meste af Europa. Og så har de endda også opvarmet for kæmpe navne som Muse og Foo Fighters.

Nu har de tilbageværende 4 medlemmer af den jyske gruppe netop udsendt deres tredje studiealbum. Og efter stor succes med deres foregående “We Are In There You Are Out Here” og “Enter Metropolis“, er det som et splinter nyt Dúné vi får at hører på denne dejlige rock plade.

De har, hvor de før har lydt en hel del elektroniske, fået et hældt en ordentligt omgang Rock på motoren. Og det må i den grad siges at passe bandet helt perfekt.

Bandet som blev dannet i Skive tilbage i 2001, har virkelig formået at lave en plade som kan fange et bredt publikum. Forsangeren Mattias Kolstrup har en helt unik stemme, og den lyder, når man blander den med det rockede beat, bedre end nogensinde før.

De to forudgående singler for albummet “Hell No!” og “All That I Have“, har også givet en fornemmelse af at der var noget stort i vente fra de unge herrer. Og det må man sige der var.

Albummets bedste sang må ubestridt være nummeret “Wanted Out“. Her hører man virkelig hvor stor en udvikling bandet har været igennem siden der sidste album i 2009. Kolstrups stemmer brilliere, og Ole (Synthesizer og hjælpevokalist), Piotrek (bassist), og Danny (guitarist) har fået skabt et utrolig gennemført beat.

Men det bliver skarpt forfulgt at nummeret “Renegade“, som foralvor giver dig troen på at Dúné som med et trylleslag bliver et rockband på niveau med Magtens Korridorer og D-A-D (for at holde os i det danske). Med et par strofer i omkvædet, som minder en om ScorpionsWinds Of Change“, får en dog et lille afbræk fra rocken, og bliver i omkvædet mindet om hvad Dúné tidligere har lavet.

Men albummet indeholder også mere rolige sange som “Last Soldiers” og “Save Your Fears For Tomorrow“. Men alligevel lyder det virkelig godt, og er en god kontrast til rocken.

Det er et gennemført album, som indeholder 11 utrolig fede numre. Og den er ikke meget mere end et hårstrå fra, at få fuldt hus med 6 stjerner. Men den lander på 5 af slagsen.

Tracklist:
1: Remember Valentina (It Takes Will)

2: Wanted Out
3: Last Soldiers
4: The Sun Over Green Hills
5: HELL NO!
6: Renegade
7: All that I Have
8: BLCK Star
9: Save Your Fears For Tomorrow
10: The Eyes of the World
11: Reach For The Stars

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk