Aurora havde musikalsk urkraft med på Roskilde Festival

Auroras optræden på Roskilde Festival var som et magisk indtog af nordisk mystik og rå musikalsk kraft.

Fra det øjeblik hun løb ind på scenen i bare tæer, var Roskilde Festival fanget i hendes magi. Man kunne mærke hendes glæde, høre hendes smil og hendes oprigtighed satte tonen for det 60-minutter lange, men intime eventyr som Aurora fredag eftermiddag leverede

Hendes åbningsnummer, “Some Type of Skin”, var en smuk start, men det var i nummeret “A Soul with No King”, at hendes vokal virkelig strålede. Auroras stemme er et instrument i sig selv og hendes evne til at udtrykke dybe følelser gennem sin sang er intet mindre end vanvittig.

Den kraft og passion, hun og bandet lagde i hver tone, skabte et nærmest ritualistisk øjeblik, der samlede publikum i en fælles oplevelse.

Aurora, Roskilde Festival, 050724
Foto: Rikke Søgaard

Forskellige genrer

Selvom publikum til tider kunne være lidt støjende, som under “The River”, mistede Aurora aldrig sin evne til at fortrylle. Hendes optræden under regnbygerne var særligt mindeværdig, og selvom regnen gjorde mudret endnu mudret, gjorde det ikke mindre imponerende, da de forførende rytmer og energi fortsatte uden besvær.

Auroras show var en rejse gennem forskellige musikalske landskaber. Fra det himmelske og delikate i “Runaway” til den mere rockede og intense “Churchyard” formåede hun, at bevæge sig mellem forskellige genrer med en bemærkelsesværdig, nærmest umenneskelig lethed.

Hendes evne til at balancere mellem det rolige og det energiske kom virkelig til udtryk under smukke “The Seed”, hvor hendes fokuserede blik og store øjne vidnede om en kunstner fuldt engageret i sin kunst.

Aurora, Roskilde Festival, 050724
Foto: Rikke Søgaard

En hyldest til alle

En af de mest elektrificerende øjeblikke var under “Starvation”, hvor Aurora, med sin energiske tilstedeværelse, fik hele den beskedne plads foran Orange Scene til at pulsere med liv. Hun kastede hovedet frem og tilbage og hoppede rundt på scenen. Det var tydeligt, at Aurora var glad for at være lige netop her, lige netop nu.

Under “Cure For Me”, som var en hyldest til alle, der føler sig anderledes, blev det klart, at Aurora er mere end blot en musiker – hun er en forkæmper for kærlighed og accept.

Og Roskilde Festival accepterede Aurora. Selvom hendes musik ikke er for den gennemsnitlige leverpostejsdansker, så var opbakningen til hende en succes, når man tager regn, mudder og Norge med i ligningen.

Koncertens afslutning med “Giving In To The Love” efterlod en følelse af uafsluttet eventyr der endnu ikke var kommet til sidste side. Selvom sangen  ikke nåede den samme klimaks som tidligere i koncerten, stod Aurora alligevel tilbage som en følelsesmæssig kraft på scenen.

Man forstår hende godt.

Hun har trods alt lige leveret en af de bedste koncerter på Roskilde Festival i 2024.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke her!

Aurora, Roskilde Festival, 050724
Foto: Rikke Søgaard

Se også

spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her