Kaizers Orchestra er tilbage – og gudskelov for det!

 

Med fuld smadder på olietønder, pumpeorgel og teatralsk attitude i bedste klæder indtog Kaizers Orchestra Northside torsdag eftermiddag efter 11 år.

2013. Så lang tid skal vi nemlig tilbage siden Kaizers Orchestra spillede i Danmark, vel at mærke på Northside. Dengang erklærede bandet, at den pågældende koncert nok ville blive deres sidste koncert nogensinde – eller i såfald, i meget, meget lang tid.

Nu er den norske sekstet altså tilbage. Og det kunne saftsuseme mærkes torsdag eftermiddag på Echo scenen, da gasmaske-bærende Helge Risa sætter gang i pumpeorglet med storhittet “Ompa Til Du Dør.” Frontmand Janove Ottesen er på pletten og leverer en hamrende energisk præstation. En præstation som var yderst tilstedeværende og energisk.

Noget af det, der er så fedt ved Kaizers Orchestra er måden, hvorpå de leger med kontrasterne i deres egen lyd – det skæve, teatralske og skøre blandet med pivskarpe to-stemmet harmonier, tryllebindende dynamik og et genre-mix, der bare fungerer.

Nærværende og energiske

Efter at være blevet en smule forsømt af Royal Blood var det dejligt med et stort, fedt kram fra vores naboer fra nord, og Kaizers Orchestra pleasede os ligesom vi ville have det.

Janove brugte kunstpauserne mellem numrene lige som han skulle – til at connecte til publikum, skabe en relation. Og det var ikke kun fra scene til publikum, der var masser af drilske stunder og kommunikation mellem bandmedlemmerne, som iøvrigt også fik en rigtig fin præsentation efter ‘Bak et Hallelujah’.

For at kilde alle de rigtige steder hos sine danske naboer begyndte bandet på en noget gebrokken udgave af Kim Larsen’s ‘Midt om Natten’, hvilket jo naturligvis fik publikum helt op at køre. Om det passede ind er nok op til egen vurdering. Ellers var setlisten basically fejlfri og en god blandet pose med alt fra ‘En for Orgelet, En for Meg’ til balladen  ‘Hjerteknuser’.

Et liveband i verdensklasse

Det var ekstremt tydeligt, at bandet har lavet en reunion ud af lyst. Her er altså et band, der virkelig nyder det, de laver, og det kunne mærkes helt ind til knoglemarven. Jeg stod ved siden af en ung kvinde, der aldrig i sit liv havde lyttet til de norske toner, som sagde til sin sidemand “jeg aner ikke hvad det her er og det er slet ikke mig normalt, men fuck hvor er de fede!”

Og det indrammer lige præcis dét Kaizers Orchestra kan. De er det perfekte liveband, der kan få alle med på noderne – uanset, om det er super fans eller nytilkomne nysgerrige lyttere. De er underholdning i verdensklasse.

Og bandets energi var bare on the freaking spot fra første toneslag til de gik af scenen, og jeg skal dæleme love jer for, at Kaizers Orchestra også endte med at få hele publikum foran Echo til at ‘ompa’ (spoiler alert; det betyder altså at danse), især da Janove hurtigt kiggede på uret og erklærede, at der var tid til ekstranummeret ‘Maestro’.

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her