Depeche Mode er bandet, der aldrig går af mode

Den 27. juni 2023 blev Danmark opløftet af det elektriske nærvær fra Depeche Mode, da de bragte deres magi til Parken og skabte en mindeværdig koncertoplevelse. Nu 228 dage efter på en kold lørdagsaften i Royal Arena skete det igen.

Med millimeter musikalsk præcision åbnede Depeche Mode den elektroniske skattekiste af musik med ”My Cosmos Is Mine” og ”Wagging Tonuge” fra gruppens 2023-album Momenti Mori som har samme navn som den massive tourné.

Som en fjer bevægede karismatiske David Gahan sig rundt på scenen under ”Walking in My Shoes” og ”It’s No Good” til stor begejstring for det voksne publikum, der lørdag aften havde bevæget sig ud på Ørestaden – tilsyneladende næsten uden deres telefoner. Hvor forfriskende at se.

Publikum havde nemlig ikke brug for at hive telefonen op af lommen, for de var alle fuldstændig betaget af Gahans hypnotiserende vokal, der sang efter sang tryllebandt hele arenaen. Under ”In Your Room (Zephyr Mix)”, ”Everything Counts” og ”Precious” var det tydeligt at se og høre, at man lørdag aften havde med noget af musikkens absolut sværvægtere at gøre. Med hænderne som dirigentstok dirigerede Gahan en udsolgt Royal Arena til ekstase, fællessang og kærlighed.

Depeche Mode @ Royal Arena, 10-02-2024

Musikken var levende

Efter 50 minutter blev tempoet i den ellers sprængfyldte koncert skruet ned. Med ”Before We Drown”, ”Strangelove” og ”Somebody”, hvor de to sidstnævnte blev sunget af Martin Gore, fik pulsen på det ivrige publikum ned, men begejstringen op. I det sekund Gores begyndte at synge fik det publikum til at agere som et gospelkor, der kun var kommet i Royal Arena for netp dét øjeblik.

Det var først ved tunge ”I Feel You” og ”A Pain That I’m Used To (Jacques Lu Cont Remix)”, at der for alvor kom gang i det 44-årige gamle band igen. Energien sprudlede og musikken var levende. Det modsatte kan man desværre sige om det tidligere medlem, Andy ”Fletch” Fletcher, der døde i en alder af 60 år i 2022. Under aftenens koncert blev han hyldet med ”Behind the Wheel” fra 1987-albummet Music for the Masses.

Luften af den elektroniske ballon var gået lidt ud under ”Black Celebration”, ”Stripped” og ”Join the Revolator”, som ikke formåede at fange publikums interesse. I stedet blev Gahan og Gore mødt af stilhed, men det er intet problem, når man har et es i ærmet som hed ”Enjoy the Silence”, der under aftenens koncert blev mere funky og mørk end den plejer.

Depeche Mode @ Royal Arena, 10-02-2024

Depeche Mode går aldrig af mode

Efter en kort pause råbte Gahan ”Are you ready to have some fun?” efterfulgt af den helt klassiske sekvens fra ”Just Can’t Get Enough” i en næsten endnu mere alsidig udgave end førhen. Den over to timer lange koncert sluttede med megahittet ”Personal Jesus”, der aldrig har lydt bedre. Med elementer fra EDM, den mere hårde del af rocken og et yderst hidsigt brug af skiftende lys triumferede de garvede herrer igen.

Depeche Mode er bandet, der aldrig går af mode. De har en fascinerende evne til stadigvæk at forny sig selvom de efterhånden har nogle år på bagen.

Koncerten med Depeche Mode var endnu en af de koncerter, hvor bandet er bund solidt fra start til slut. De gjorde det igen.

Se flere fantastiske billeder af koncerten her!

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her