Tim Christensen glemte, hvorfor han spillede i Vega

Koncerten på Vega begyndte med en hyldest til Honeyburst-albummet, der desværre blev delvist fortrængt af andre sange. Der var øjeblikke af musikalsk magi, hvor bandet og publikum var fælles om den intense oplevelse, men de afsluttende numre tog lidt af glansen fra den indledende fejring af albummet.

Da Tim Christensen gik på scenen fredag aften, var det uden sine sædvanlige musikalske partnere fra Dizzy Mizz Lizzy, Martin Nielsen og Søren Friis. I stedet optrådte han med i et nyt band bestående af Jens Hein på bas, Anders Stig Møller på keyboard, Jesper Lind på trommer og Lars Skærbæk på guitar. Anledningen for det nye band var fejringen af 20-års jubilæet for albummet Honeyburst.

”Vi er kommet til fødselsdagen på en plade, der fejrer 20 år. Jeg tænker, at vi spiller den fra start til slut, og så må vi se, hvad der så skal ske”, sagde Tim Christensen inden koncerten for alvor gik i gang.

Honeyburst-albummet blev spillet fra start til slut, og derfor startede koncerten med skrøbelige, men samtidig silkebløde toner af “Surfing the Surface”, “Lost and Found” og “Jump the Gun”. Tim Christensens stemme var robust og følsom på samme tid, indtil scenen skiftede ved “Whispering at the Top of My Lungs”, hvor lysshowet, den rå energi og guitarens bevægende toner tog over.

Anmeldelsen fortsætter under billedet

Tim Christensen, Vega, Store Vega
Foto: Lasse Lagoni

For mange ekstranumre

Den ikoniske melodi fra “Right Next to The One” gjorde, at publikum greb fat i telefonerne for at optage, og enkelte sendte endda live på Facebook. “Isolation Here I Come” førte os ind i Tim Christensens næsten psykedeliske verden, men desværre manglede “No Easy Key” substans og faldt fladt, mens vokalen forsvandt bag pulserende trommer og en dominerende bas under “Close The Door.”

Efter ”Tonight I’m Fine / How Far You Go” var Honeyburst-albummet færdigspillet, men Tim Christensen havde flere ekstranumre med – desværre for mange. De efterfølgende sange stjal opmærksomheden og virkede mere veludførte.

Instrumenterne lød bedre, lysshowet så bedre ud og Tim Christensens vokal var næsten knivskarp hele vejen igennem.

Anmeldelsen fortsætter under billedet

Tim Christensen, Vega, Store Vega
Foto: Lasse Lagoni

Overskygget af så meget andet

Selvom numrene som ”Love Is a Matter…”, ”Superior” og titelsangen fra Tim Christensens første soloalbum ”Secrets on Parade” var en fryd at høre, blev intentionen om at fejre et specifikt album en smule overskygget af seks andre sange.

”Time Is the Space Between Us”, “Get the Fuck Out of My Mind” og den fantastiske ”Screaming at the Top of My Lungs” fungerede som en musikalsk udløsning, hvor bandet var så fordybet i musikken, at det næsten var let at glemme omgivelserne. Det var vildt, og de havde Vega rundt om deres lillefinger.

De ni ekstranumre blev leveret med passion og talent, og selvom der lød til at være ufærdige elementer under ”Prime Time” og ”Falling to Pieces”, så leverede Tim Christensen til sidst en skrøbelig, sprød og akustisk udgave af ”Kings Garden”.

Tiden med Honeyburst-albummet var glemt og overskygget af så meget andet.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Sætlisten til koncerten fortsætter under billedet

Tim Christensen, Vega, Store Vega
Foto: Lasse Lagoni
  1. Surfing the Surface
  2. Lost and Found
  3. Jump the Gun
  4. Whispering at the Top of My Lungs
  5. Lay Down Your Arms
  6. Right Next to the Right One
  7. Isolation Here I Come
  8. No Easy Key
  9. Close the Door
  10. Don’t Leave Me but Leave Me Alone
  11. Tonight I’m Fine
  12. How Far You Go
  13. Love Is a Matter…
  14. Superior
  15. Secrets on Parade
  16. Time Is the Space Between Us
  17. Get the Fuck Out of My Mind
  18. Screaming at the Top of My Lungs

Encore:

  1. Prime Time
  2. Falling to Pieces
  3. Kings Garden

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

1 KOMMENTAR

  1. Meget muligt, at dette er korrekt ud fra et professionelt synspunkt – som deltager i Vega lørdag vil jeg bare sige, at jeg havde en fantastisk oplevelse – TC leverede på højeste klinge ❤️

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her