HUGORM bed fra sig på Jelling Musikfestival

Koncerten med HUGORM søndag aften på Jelling Musikfestival var en ekstatisk oplevelse, hvor grænserne for koncertoplevelsen blev rykket. Jelling blev bidt af hugormen. 

Hvad er det helt præcist, som HUGORM kan? Det spørgsmål er relativt simpelthen at svare på. De kan alt. Det bevste de på Teltscenen søndag aften på Jelling Musikfestival, og trods tekniske udfordringer leverede HUGORM bestående af Morten Gorm, Árni Bergmann og Simon Kvamm en psykedelisk koncertoplevelse

Umiddelbart var det ikke noget problem for Simon Kvamm og co. at levere en koncert i tårnhøj kvalitet. Med “OMVENDER”, “BANGE FOR MIG SELV” og “HIMMELJUICE” fik de med blåt, pink og grønt strobelys forvandlet teltscenen til en undergrunds klub, hvor det kræver noget helt særligt at komme ind. 

Glimrende vokaler, sjove indslag som at få publikum til at vende ryggen til scenen, at snakke med en tilfældig stemme og en ekstrem dans var alt sammen inkluderet. Både “POTTEMANDEN”, DE VOKSNE SPRÆKKER”, “FLYT DIG LIGE” var vilde musikalske øjeblikke, hvor teltdugen var under stort pres. 

HUGORM, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Martin Fastrup

Om lidt kan vi godt regne med, at HUGORM indtager alle scenerne overalt i Danmark. HUGOM er synonym med frihed, og når man bliver bidt af hugormen, hengiver man sig til musikken, hvor intet andet kan påvirkes. 

Rosél vandt X-factor med Simon Kvamm som dommer. Der fik han ros for sine visuelle effekter til hans deltagere optræder. Rosél havde under deres cover af Natasja “Op Med Hovedet” et særlig hovedbeklædning på, hvor lysdioder lyste ansigtet op. Samme hovedbeklædning brugte HUGORM også. Noget har han altså fået ud af programmet.

Meget skal der til, før man kan føre flere tusinde mennesker i fuldstændig ekstase, men det var dét, som HUGORM gjorde søndag aften. Med ”FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT”, ”TRÆMAND” og ”REJSDIGOP SÆTDIGNED” havde Simon Kvamm hele Jelling i sin hule hånd og kontrollerede alle bevægelser til mindste detalje. 

Vil du se flere billeder fra koncerten, kan du klikke lige HER!

HUGORM, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Martin Fastrup

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her