Foto: Flemming Ege

Artigeardit havde ikke lyst til at feste, men det kom af sig selv

Læs bedømmelse1 Stem
4

Et oplagt publikum tog torsdag imod en anderledes udadvendt Artigeardit på Bøgescenen. 

Den følsomme rapper Artigeartigardit er ellers kendt for at virke en kende introvert på scenen, men under sin koncert på Bøgescenerne torsdag åbnede rapperen sig op og gav sig hen til publikum. “Smukfest, jeg har aldrig været så populær som jeg er nu. Det er svært at være menneske”, sagde rapperen kort efter han var gået på scenen.

Det kom allerede til udtryk under koncertens andet nummer, der efterfulgte det ellers store hit Lov Mig 1 Ting, hvor Artigeardit smed hænderne begærligt i vejret, mens han beundrende det publikum, han kort forinden havde proklameret var det største, han nogensinde havde spillet for.

Og publikum var da også i noget, der lignede en ekstase gennem størstedelen af koncerten.

Foto: Flemming Ege

Svingende energiniveau

Overraskende nok var det hittet Idiot, der fik energien til at falde et par niveauer, det både for publikum og hovedpersonen på scenen. Måske var det fraværet af Karl William, der ellers er featuring på sangen, men Artigeardit syntes underligt alene – og som een, der også følte sig ret alene på den store Bøgescene.

Allerede ved opfølgeren Stå Op og Gå Ned får Artigeardit dog lidt fat i publikum igen, men det er tydeligt, at der stadig er et stykke vej tilbage til det energiniveau han og publikum præsterede ved starten af koncerten.

Tiltrængt hjælp fra rap-kollega

Den ellers nærmest generte rapper insisterede dog på at publikum skulle komme tilbage i det samme høje gear, som de startede i, og efter den aggressive Luft i Dæk, hvor rapperen ellers virkede en smule usikker, forsøgte han sig med det klassiske, publikum-pleasende festival-trick, hvor han skiftevis spurgte, højre, venstre og bagtroppen, om de “har det godt eller hvad?!”

Foto: Flemming Ege

Og det virkede tilsyneladende, for på trods af at Artigeargit ikke er kendt for at levere store radiohits, fik den bas-tunge Mumler For Meget publikumsfesten igang igen.

Under sangen trådte Lamin ind på scenen sammen med Artigardit, og gav rapperen et tiltrængt boost. Sammen fortsatte de to festen med deres fælles nummer Hvor er Min Drink Henne? som udløste et hav et løftede hænder og utallige fællesspørgsmål fra publikum, der gerne ville vide “hvor fuck er min drink henne?”

Lamin blev hængende på scenen, og det var som om det gav hovednavnet et ekstra skud selvtillid, som smittede af på publikum.

Et energisk publikum hjalp den introverte rapper

Der var ingen tvivl om, at publikum var klar på at feste, da Artigeardit gik på scenen, og selvsamme publikum var da også tilgivende, da hovedpersonen kortvarigt mistede pusten under koncerten.

Omend Artigeardit unægteligt er blevet mere tryg ved at stå på scenen, også de helt store af slagsen, så kunne han godt have givet publikum en tand mere af sig selv.

Foto: Flemming Ege

Se hele galleriet fra koncerten her.

Artigeardit, Smukfest, 040822
Læs bedømmelse1 Stem
4