The Strokes @ Roskilde Festival 2022

The Strokes skulle aldrig være gået på scenen

Læs bedømmelse0 stemmer
0.5

The Strokes skulle lukke årets Roskilde Festival med et brag. Det skulle vidste sig af være i form af en forsanger der imploderede på Orange scene.

Den amerikanske rock gruppe har spillet på festivalen to gange før, i 2006 og 2011, hvor undertegnede var til begge koncerter, der begge va ganske fine. Der var derfor ikke nogen der helt kunne forudse hvor katestrofal aftenens koncert skulle blive.

Der er godt fyldt foran det store ikoniske orange telt da kl. 23.00. Der går dog 29 min før forsanger Julian Casablanca og company kommer på scenen. I mellemtiden blæser rock klassikere ud af højtalerne i takt med at publikum bliver stadig mere utålmodige.

The Strokes @ Roskilde Festival 2022

Mudret lyd

The Strokes kommer endelig på og sætter i gang med Bad Decisions fra det nyeste album fra 2020. Efterfølgende erfarede undertegnede at forsangeren lagde ud med at vælte og ligge fladt ned på scenen, hvilket ikke var tydelig fra alle vinkler. Nummeret fik godt og grundigt i gang med et tændt publikum. Vokalen var dog helt utrolig mudret. Den dårlige lyd fortsatte de næste sange og blev lidt bedre omkring 4 sang i settet. Det er ikke atypisk at der lige er noget lyd, der skal rettet op på. Her blev det bare aldrig rigtig godt.

Ramblings fra en fuld mand

Til gengæld begyndte Casablanca at snakke mere og mere mellem numrene. Mere og mere usammenhængende på samme tid. Vi fik guldkorn om at man blot skulle gøre hvad andre folk mente man skulle, hvordan makrel er et pænere ord på engelsk og så en HEL MASSE direkte vrøvlesnak. Mens bandet egentlig spillede ret fedt, var Cacablanca en absolut katastrofe. Manden var direkte sagt spritstiv og fortsatte med at tømme den ene røde plastikkop på scenen. Det skal siges at undertegnede ikke har noget i mod rock n’ roll arrogance.  Men det her var bare direkte pinlig at kigge på. Folk grinte ikke med Julian Casablance men af ham.

1 time og 16 min

Efter 11 sange og utallige ramblings meddelte forsangeren at act I var ovre og bandet forlød scenen. Publikum stod undrende tilbage. Altså de folk der ikke var udvandret. Ind igen kommer The Strokes og jammer lidt, inklusiv en mærkelig autotune seance, for derefter at spille Eternal Summer og Last Nite. Der bliver sunget med og danset til aftenens sidste nummer, men ikke så meget som man normalt ser til en afslutningskoncert på Orange Scene. 1 time og 16 min i selskab med NYC rockerne blev det til. Man kunne mistænkte deres kontrakt for at være på 1 time og 15 min – i hvert fald at dømme ud fra Casablancas kommentar om at “they’re telling us to keep playing”. Julian Casablanca skulle aldrig været gået på scenen den aften.

The Strokes på Roskilde Festival i 2022 vil gå over i historie bøgerne som katastrofal. Faktisk var det så dårligt, at det næsten overgår de tidligere rekordindehavere Red Hot Chili Peppers i 2007. Derfor kan det også kun blive til den lavest mulige score her hos poplish – 0,5 stjerne. Lad os sige de 0,5 går til det flotte visuelle show, der var tale om.

 

Læs bedømmelse0 stemmer
0.5