Andreas Odbjerg, Tinderbox, 250622
Foto: Kasper Krupsdahl

Andreas Odbjerg leverer uden for skala på gigantisk hjemmebane-triumf

Læs bedømmelse46 stemmer
5

En rørt Andreas Odbjerg leverede årets koncert på hjemmebanen til Tinderbox i Odense. Dette på trods af tidligt spilletidspunkt.

Denne skribent er tom for ord.

Han har nemlig lige været vidne til en af de bedste koncertoplevelser, han nogensinde har haft. Men han skal alligevel prøve at sætte en smule ord på, hvad han lige har oplevet.

Andreas Odbjerg – født og opvokset i Odense. H.C. Andersens by. Denne lørdag vendte han tilbage med en koncert, der bedst kan beskrives som værende decideret eventyrlig. Denne skribent fik i hvert fald øjne så store som tekopper allerede fra starten.

Åbningsnummeret var det glade pop-nummer, ‘Velkommen Tilbage’. Naturligvis en reference til, at den 34-vintre unge mand er kommet hjem til Odense. Fra scenen fik vi en lille anekdote om, at han tidligere har været på Tinderbox, og også tidligere har spillet på en lille scene på festivalen – foran hele 10 publikummer. Denne eftermiddag var der mange, mange flere, og de var klar på kalas i skoven.

Publikum var på i en grad, at man ikke skulle tro, det var lørdag eftermiddag, og der i forvejen har været to dage med musik, bajere og sene nattetimer. Fra første nummer så hverken publikum, band eller Odbjerg selv sig tilbage. Med et miks af fest og ballade(r) havde landets mest charmerende og kreative popmusiker hjembyen i sin hule hånd gennem næsten halvanden time.

Anmeldelsen fortsætter efter billedet.

Andreas Odbjerg, Tinderbox, 250622
Foto: Kasper Krupsdahl

I morgen er der også en dag

Den gode Odbjerg er en sand mester i underholdende og nærværende performance, og så skriver han bare fantastiske tekster. Tekster som indbyder til, at publikum til koncerterne kan synge med, men uden at teksterne bliver unødigt banale. Ikke mindst på et af de helt store hits ‘I morgen er der også en dag’ var der dømt fællessang.

Et af de flottest-skrevede popnumre på denne side af årtusindskiftet blev også udført med en nærhed eller sårbarhed som er i en liga for sig selv i vores lille kongerige. Heldigvis viser Andreas Odbjerg ,at vi mænd også må vise følelser i det herrens år 2022. Publikum kvitterede med kærlighed og bålsang – altså naturligvis uden at der var et fysik bål.

Anmeldelsen fortsætter efter billedet.

Andreas Odbjerg, Tinderbox, 250622
Foto: Kasper Krupsdahl

En gang Odense – altid Odense

Den gode Andreas Odbjerg er sportstosset – eller i hvert fald lokalpatriot. I løbet af koncerten fik han tiltusket sig en OB-trøje. OB er i øvrigt et fodboldhold med base i Odense – til de ikke indviede.

Derfra fik kærligheden til Odense ikke for lidt. Mellem numrene blev der jævnligt råbt ‘EN GANG ODENSE – ALTID ODENSE’, men henvisning til Odbjergs tilhørsforhold i såvel Superligaen som fødselsmæssigt ståsted.

Kærligheden til hjemstavnen var man bestemt ikke i tvivl om.

Og er man ikke til fodbold, blev man alligevel formentlig gejlet op til at lyde som en højtrystende fodboldfan i et bumletog på vej mod en fodboldkamp i selskab med Andreas Odbjerg. For var der lige et lidt dødt moment af løbet af koncerten blev publikum øjeblikket stimuleret til igen at være med. Også der er fynboen en mester.

Anmeldelsen fortsætter efter billedet.

Andreas Odbjerg, Tinderbox, 250622
Foto: Kasper Krupsdahl

Kongeetapen i starten af Tour de Tinderbox

Følger man Andreas Odbjerg på de sociale medier, så ved man også, at cykelsport fylder en del for sangeren. Og hvis man skal knytte en enkelt kritisk kommentar til koncerten med den genre i baghovedet, kan det undre, at egnens, sammen med MØ, store musikalske ‘bjergetaper’ skal spille klokken 14.45, hvor gæsterne stadig plejer tømmermænd, og hvor de der er kommet ikke er kommet nok i gear.

I hvert fald normalt.

Til arrangørens formentligt store lettelse leverede publikum dog helt på niveau med Odbjerg selv. Men med tanke på, at Andreas Odbjerg stammer fra byen, er et af landets største musiknavne pt., så burde popsnedkeren have ligget væsentligt senere på dagen i Tinderbox’ lørdagsprogram. Ja, måske endda som et af de sidste acts.

Det har han sgu fortjent.

Forestil jer lige de storladne ballader ‘I morgen er der også en dag’ og ikke mindst den seneste ‘Blev Du Fanget af Noget’ i tusmørke med lightere i luften.

Men det er ikke Odbjergs ansvar. I solen rullede forsommerens hits, ‘Hjem til Fabrikken’ og ‘Stor Mand’ til sidst ud over festivalpladsen. En tydelig rørt Odbjerg stod til sidst med tårer i øjnene og skuede ud over pladsen. Formentlig stolt, og det har han al mulig grund til at være.

Sikke en fest vi har haft nu i n….. her til eftermiddag.

Og det er ene og alene din fortjeneste, Andreas Odbjerg.

Den største sejr set i Odense siden OB nappede Danmarksmesterskabet i fodbold i 1989.

Tillykke!

Andreas Odbjerg, Tinderbox, 250622
Foto: Kasper Krupsdahl
Andreas Odbjerg, Tinderbox, 250622
Læs bedømmelse46 stemmer
5