Solid fadølsfest med Liam Gallagher

Med sin ikoniske kakifarvede jakke og runde solbriller var fredagens koncert med Liam Gallagher en bundsolid koncert, som i sin enkelhed var utrolig god.

Syd for Solen kan ikke prale med at have The Minds of 99, Drew Sycamore eller Andres Odbjerg på deres program, men de kan prale af Liam Gallagher. Han gav fredag aften sin eneste danske koncert i 2022 i Søndermarken.

Med Oasis-numrene “Hello” og “Rock ‘N’ Roll Star” fik hovedpersonen skudt aftenens koncert i gang, men luften gik lynhurtig ud af ballonen. Liam Gallagher-sangene “Wall Of Glass”, “Everything’s Electric”, “Better Days” og “Why Me? Why Not?” fulgte efter, men de fire sange virkede mindre betydningsfulde i det store billede, flød sammen. Det lød som én lang sang.

Til aftenens sidste koncert valgte jeg at placere mig et stykke væk fra den tætpakkede, men alligevel lille skare af mennesker. Jeg fandt et stort træ at stille mig op ad, men den beslutning fortrød jeg ganske hurtig. Efter 45 minutter havde fire forskellige par brugt træet som baggrund til elskov af forskellig karakter.

Stakkels træ.

Anmeldelsen fortsætter under billedet

En propfyldt arena

Liam Gallagher spillede på Syd for Solens hovedscene, Under Højen, som minder om en mindre udgave af de store festivalscener, man ser på for eksempel NorthSide. Modsat NorthSide, som havde massive lydproblemer på deres store scene, var lyden på den “store” scene under koncerten med Liam Gallagher helt i top. Den dybe, britiske undertone i vokalen og det velspillende band lød på godt jysk – helt fint.

Gallagher er kendt for bandet Oasis, der brød gennem lydmuren verden over i 1994. Med massive hits som ”Supersonic”, ”Some Might Say” og selvfølgelig megahittet “Wonderwall” cementerede Oasis deres status som et af de største band. Det er fortid nu, men fredag aften stod den ene halvdel af Oasis, Liam Gallagher, på scenen i Søndermarken foran et par tusinde. Om han stadig har status som en af de største er uvist, men publikum opførte sig hvertfald derefter.

De førnævnte sange var ved aftenens koncert nemlig klare publikumsfavoritter. Under “Some Might Say” var de fleste fadøl over hovedhøjde, og sangen fik også dansefødderne i gang, men intet kunne sammenligne sig med megahittet ”Wonderwall”. Her blev stemmebåndene godt brugt, og selvom der ikke var mere end et par tusinde ved aftenens koncert, så lød det som en propfyldt arena.

Koncerten blev afsluttet med ”Champagne Supernova”, som i sin enkelthed er en rigtig pæn sang. Den passede ind i den tætte, idylliske ramme, som Søndermarken befinder sig i.

Selvom Liam Gallagher efterhånden er blevet en karakter af sig selv, så var hans koncert alt andet end karakteristisk. Den var levende, den var sjov og så passede han bare skide godt ind.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her