Foto: Helle Arensbak

Onsdag på Jelling Musikfestival

Nu bliver festivalerne sluppet løs. Som kælne køer, der skal på græs efter en lang corona-nedlukning kom Jelling Musikfestival anno 2022 endelig i gang.

Onsdag afholdes en dugfrisk Quasar finale og et lidt mindre program på de fem scener. Festlighederne starter med KALASET. Det skanderborgensiske band, der vandt talentkonkurrencen i 2021. Solen sender de truende skyer på langfart, og KALASET holder fest med efterskoleslænget på den store scene.

Foto: Helle Arensbak

I Teltet kom aftens første seriøse fest i Jelling. De unge vil ha Jimilian, og han synes at give lidt af sjælen retur over rælingen til den unge crowd.  De søde piger på første parket skreg, som en anden Beatles-mania. Og mon ikke Jimilian har en pige i hver en havn? Fra skibets agterdæk ville kærligheden ville ingen ende tage, og lidt fællessang blev prøvet af i det energistemte telt.

Foto: Helle Arensbak

Tønders efterhånden velvoksne søn, Jacob Dinesen, har kørt tourbussen frem og besøger Jelling med konfettikanoner og store hits. Nu kom folkene op af festivalstolene og gik med på fællessangen: Dinesen er tæt på hjemmebane, og folket i Jelling har ham kær.

Foto: Helle Arensbak

The Minds of 99 må siges at være hovednavnet i Jelling. Og onsdag aften kom solkongens hær på overarbejde i regnvejret. Ungdommens mod stod på første række. De skreg deres sjæl ud på de velkendte tekster og sendte mange benovede blikke mod Scenen og deres helte.

Foto: Helle Arensbak

The Minds of 99 har netop forladt landets største scener og går på græs med start i kongernes by. At være liveband af den kaliber må man tage hatten af for.  Deres ultimative folkefest klæder ungdommens tro på udødelighed og dagens jomfrurejse ud i festivalernes rå virkelighed.

Foto: Helle Arensbak

Jelling er mange ting. Det er live på græs. Det er toppen af Danmarks talent. Men det er også Tributebands og Tørfisk. Det er stemning, og det er fire dage med oplevelser af anti-daglidag. Det er lige, hvad vi har brug for.

Se Helle Arensbaks galleri fra Jelling Musikfestival ligeHER