Go Go Berlin, Smukfest, Smuk19, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Go Go Berlin fik en introvert start, men så tog det til

Go Go Berlin kunne ikke helt få publikum med i starten af deres koncert fredag aften på Bøgescenen. Men lige pludselig skete der bare noget magisk.

Der var ikke megen begejstring at hente hjem fra publikum i begyndelsen af Go Go Berlins koncert fredag aften på Bøgescenen på Smukfest. Forsanger Christian Vium havde svært ved at få kontakt til det tømmermændsramte publikum. Men i stik modsat til Viums stærke og solide vokal, virkede hans kommunikation usikker og akavet, hvilket endte i noget mumleri og roderi med ordene.

Selvom Go Go Berlin var on fire rent musikalsk, gik der lang tid før publikum var varmet ordentligt op. På scenen fungerede Vium bedst internt med bandet, og i publikummængden ville folk helst bare sidde og snakke, imens der kørte lidt hyggelig elektronisk musik i baggrunden. Selv når bandet brillerede og gav den fuld gas, skete der ikke meget mere blandt publikum end et par nikken med hovedet og lige et par hænder, der røg op i luften.

Apropos elektronisk, så har Go Go Berlin valgt at lægge den gamle rock’n’roll lyd væk og stræber efter et mere artsy, elektronisk hipster-ish udtryk. Som jeg i tidligere anmeldelser på festivalen har nævnt: det sker, at kunstnere vokser fra deres originale lyd. Også selvom det er den, folk måske synes fungerer bedst. Jeg synes, Go Go Berlin er sluppet godt fra det, og jeg tror på, at de kan nå langt med den her nye lyd. Mit eneste problem er blot, at de virker komplet rundforvirret over, hvor de helt konkret vil hen.

Folk kom endelig med

I takt med koncerten blev Vium mindre introvert og blev bedre til at hype publikum op. Under ‘Electric Lives’ begyndte publikum virkelig at live op – også et utroligt dejligt nummer. Under det smukke storhit ‘Castle Made of Sand’ gik der et elektrisk stød gennem folk, som fik alle hænderne til at flyve helt op under bøgeskovens træer. Og jeg tror, at publikums engagement smittede af på drengene, for lige pludselig skete der noget magisk. Band og publikum var i symbiose.

Efterfulgt af det andet hit ‘Raise Your Head’ fortsatte publikum smilende med at være på. Og jeg tænkte, at det var en stjernesikker afslutning. But nope. Go Go Berlin tog fuldkommen røven på mig og spillede IGEN ‘Love Me’ i en version, hvor der var skruet fuldt op for det kunsteriske udtryk. ‘Vil I med på klub!?’ råbte Vium. Problemet var bare, at det ikke var følelsen af klub, man fik, men et øvelokale, hvor der skulle leges og testes af.

Bevars, det er et skønt nummer… Men normalt, når kunstnere laver tricket med at gentage et nummer, så er det fordi, det er et af deres største. Men ‘My Love’ er simpelthen for ny til at kunne klare sådan en fornem opgave. Og det fik desværre slutningen til at falde en smule til jorden.

Helt generelt er det forfriskende med den nye lyd fra Go Go Berlin, og jeg tror på den. Men lige nu virker det som om, drengene ikke helt ved, hvor de vil hen. Men man kan ikke tage fra dem, at de er super dygtige og virkelig vil musikken. De skal bare lige finde deres sti – og det sker inden længe.

Se Lasses flotte billeder af Go Go Berlin HER.