Stefflon Don, Tinderbox, TB19, TB19g, Teltscenen
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Stefflon Don overvandt dobbeltbooking

Tinderbox did Stefflon Don dirty. I et i forvejen sparsomt hiphop-program, må det bedømmes som komplet hovedløst at lægge Stefflon Don samme tid som hovednavnet A$AP Rocky.

Ikke desto mindre var det disse arbejdsforhold, den engelske rapper måtte arbejde under, da hun lørdag aften gæstede Tinderbox. Både hun og A$AP Rocky havde planlagt starttid kl. 19:45 på henholdsvis Teltscenen og Blå Scene, og det var helt som forventet sidstnævnte der trak flest tilhørere.

Ved koncertens start fortalte et hurtigt skøn, at ikke mere 150-200 mennesker havde indfundet sig foran Tinderbox’ mindste musikscene. A$AP var ikke overraskende publikumsmagnet foran Blå Scene, men med fandenivoldsk attitude viste Stefflon, at en koncerts kvalitet ikke nødvendigvis afhænger af antallet af tilhørere.

Stefflon Don, Tinderbox, TB19, TB19g, Teltscenen
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Booty shake og ydmyghed

Kort før klokken 20 indtog Stefflon Don sammen med to dansere og en DJ Tinderbox’ Teltscene. Koncerten var fra første sekund en tour de force i booty shake, og rapperens musikalske evner fulgte samme høje niveau.

På trods af det sparsomme fremmøde var der ingen nykker at spore hos den britiske rapper, der performede, som om 10.000 mennesker så på. Jeremih-samarbejdet ‘Tight Nooki’ forvandlede Teltscenens underlag til et dansegulv, alt imens både Stefflon og hendes backupdansere rystede, hvad deres mor har givet dem.

Den førnævnte ‘dobbeltbooking’ gjorde det mere end klart, at de fleste, der havde indfundet sig under teltets dug, havde truffet et aktivt valgt om at være der. Dette gjorde, at stemningen blandt tilskuere aldrig virkede flad og passiv. Tværtimod dansede og sang de fremmødte lystigt med på hits som ‘Boasty’, ‘Calypso’ og Jax Jones/Demi Levato-samarbejdet ‘Introduction’.

Spotify-hittet ’16 Shots’ blev dedikeret til Stefflons mor (og tilhørerenes ditto) og resulterede i koncertens højdepunkt. Afslutningsvist sendte ‘Hurtin’ Me’s velkendte toner endnu en gang publikums ballemuskler på overarbejde.

Stefflon Don skabte en succesfuld koncertoplevelse på trods af horribel planlægning, og hun fortjente et langt større publikum, end hun fik.

Stefflon Don, Tinderbox, TB19, TB19g, Teltscenen
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Se resten af Eskils flotte billeder HER.