Ny følelsesladet Sam Smith-single får englene til at synge

Efter flere månedere stilhed er den 25-årige sanger Sam Smith tilbage med en ny single. Singlen hedder To Good to Goodbye, og er førstesinglen på et nyt album, som endnu ikke har fået en titel.

Sangen kommer i kølvandet af flere billeder og videoer på Facebook, som Sam Smith har lagt ud siden starten af 2016. Nogle af disse billeder kan du se nedenfor. Det hele kulminerede i, at Sam Smith for syv dage siden ændrede sit profilbillede på Facebook med beskrivelsen ‘SEPTEMBER 8’. Lige siden har Smith hver dag lagt et eller flere billeder op, som viser brudstykker fra teksten, ligesom han har delt Spotify-reklamer.

I 2015 skete det, som ikke måtte ske for en sanger: Sam Smith skulle opereres på stemmebåndet. Det kom efter hans kæmpe succes med albummet ‘In the Lonely Hour’ hvor sange som Stay With Me, Like I Can og I’m Not The Only One befinder sig på. Udover albummet havde Sam Smith også muligheden for at imponere alle James Bond-interesserede, da han i 2015 sang titelmelodien til den verdensberømte film-serie. Dette gjorde Sam Smith med Writing’s On The Wall.

Men hvad er dommen over Too Good at Goodbye?

Sam Smiths nye single er lavet i en gryde, hvor følelser er hovedingrediensen. I hele nummerets tre et halv minut kan man mærke følelserne og intensiteten, som Sam Smith har lagt i det. Hans stemme er stadigvæk ikke til at tage fejl af, og selvom han har været igennem en operation, kan det ikke høres. I omkvædet bliver han bakket op af et kor, som får sangen til at lyde som englemusik, og man bliver i få sekunder i tvivl om ens egen eksistens på jorden.

Men sangen bliver hurtig det samme. Det føles som om, det er det samme, der bliver gentaget, og selvom det lyder godt, bliver det hurtig kedeligt. Man må håbe, at resten af albummet indeholder andre typer af sange, så det ikke bliver et stille album hele vejen igennem. Det er en comeback-single, som ikke skriger af comeback, men nærmere af sikkerhed. Han spiller sikkert ved at udsende en single som denne fremfor at lave noget helt nyt, som ville have overrasket. Men jeg glæder mig stadigvæk til at høre det nye album.

Du kan høre To Good to Goodbye lige her: