Smukfest, Smuk17, Kærligheden, Smukbold
Foto: Lasse Lagoni

Smukbold 2017: Se billederne fra den store finale

Efter to dage med indledende kampe på Kærligheden skulle den store finale i den femte årlige Smukbold beachhåndboldturnering stå.

Holdet “Harry Pottter og Den Smukke Fest” mødte “Drengene Fra Angora”, da årets finale i Smukbold blev spillet på den store beachvolley-bane på Kærligheden onsdag formiddag. Uffe Holm og Claus Elming var konferenciers, mens kampen som altid blev kommenteret af TV 2’s håndboldkommentatorer Bent Nygaard og Thomas Kristensen.

Det blev en tæt, tæt kamp på banen, hvor Harry Potter, Hermione, Dumbledore og Hagrid i sidste minut fik vendt en uafgjort 12 – 12’er til en sejr på 18 – 12. Til gengæld vandt de elskede figurer fra Drengene Fra Angora både publikum og dommernes hjerter med imponerende imitationer af Henning Primdahl, Bobby, Pim De Keysergracht, Baune, Henrik Solgård og Kåre.

Derfor vandt sidstnævnte point for bedste “gestus” – en etminuts tematiseret hyldest til modstanderholdet midt i kampen – ligesom de fik point for at være det smukkeste hold, hvilket overgik det sportslige og gjorde Team Angora til de heldige vindere af en rejse til Vietnam.

På trods af den flotte præmie var den krigeriske stemning, der normalt indfinder sig i den slags sportskampe, byttet ud med masser af gensidig kærlighed blandt kampens duellanter. Den kærlige (og ofte lumre) stemning indfandt sig ligeledes, når der skulle fedtes lidt ekstra for kampens (smags)dommere, Stig Tøfting og Tina Müller.
Smukbold blev som altid afholdt helt i Smukfests kærlige ånd, og det er efterhånden blevet en stolt tradition i festivalens opvarmningsdage.

Du kan se alle de flotte billeder fra den vilde finale lige her.