Future Islands, Roskilde Festival, RF17, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Future Islands – Djævelsk energi løftede koncerten

Det var et vanvittigt energisk Future Islands, der torsdag eftermiddag besøgte Arena på dette års Roskilde Festival. 

Future Islands kom med så meget kraft og saft, at det var svært ikke at blive revet med af bandets synthpop-toner. Samuel T. Harring, der er bandets forsanger, skabte sig for første til sidste sekund på scenen, og det virkede perfekt.

Energien drev ud under skjorten på ham, og de forreste rækker blev ramt af den ene svedbyge efter den anden. Det virkede dog ikke til, at gå publikum på tværtimod. Publikum stod fra første til sidste minut og rockede med, imens Future Islands blæste derudad. Og selv da bandet et kort øjeblik fik lydproblemer, forsatte publikum med at danse og klappe.

Selve den musikalske oplevelse var helt klart af den bedre slags, og igen skyldtes det, den saft og kraft hvert nummer blev leveret med. Samuel Harring sang, skreg og growlede sig igennem koncerten, som var han blevet besat af djævlen. Selve melodierne blev dog til tider en smule ensformige, især i de lidt længere mellemstykker, hvor tempo og styrke blev trukket ud, hvilket gjorde det en smule søvndyssende. Her var det primært Samuel Harrings energiudladninger, der trak publikum med op på fuld energi igen.

Det var dog primært en rigtig god koncert, og Future Island viste klart, hvorfor de endnu en gang er blevet sat på Roskilde Festivals plakat. Og især Samuel Harring hans mange djævelske fagter og hidsige sang løftede koncerten højt op.

Future Islands, Roskilde Festival, RF17, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Se hele det energifyldte galleri fra koncerten HER.