Burhan G, Odeon
Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Burhan G – Slingrende turnéstart åbnede ODEON

I en summende atmosfære skulle en af Danmarks største mandlige popkunstnere agere underholdning til åbningen af Odenses nye, 32.000 kvadratmeter store musik- og kulturhus, ODEON.

Efter års arbejde med opførelsen af den imponerende, hvide bygning i bymidten, skulle de valfartende odenseanere se om Burhan G for alvor kunne sparke foråret i gang på en ellers vinterkold onsdag aften.

Allerede inden de godt og vel 1700 billetholdere havde indfundet sig på sine pladser til denne siddende koncert, gik Burhan G med få minutters forsinkelse på scenen og åbnede ballet, da startskuddet til hans nye turné SHOWTIME havde lydt.

Energisk entré

Med en sceneopsætning der let kunne lede tankerne hen på Justin Timberlakes 20/20 Experience Tour, indtog den den danske version af selvsamme verdensstjerne scenen med selvsikkerhed og en, til at starte med, veloplagt vokal.

Det er en noget anden udgave af popstjernen man har med at gøre efter udgivelsen af hans seneste album Pas På Pigerne, hvor flødepoppen i flere tilfælde er skiftet ud med en mere jazzet stil. Og det er bestemt ikke en dårlig ting.

Men selv når der så var tale om de helt stille kærlighedsserenader fik det velspillende band i langt de fleste tilfælde tilført dét ekstra der fik gang i salen. En tiltrængt forandring der ikke kan klages over.

Pas på startproblemerne

Om det netop er fordi der var tale om første koncert i ODEON eller om det simpelthen var Burhan G selv der havde startproblemer, skal være usagt. Men faktum er, at det hele gik i stå efter en halv times rigtig god start på aftenen.

Et flygel var blevet kørt på scenen og den rutinerede sanger placerede sig bag det. Problemet var bare, at vokalen haltede og i flere tilfælde gennem koncerten ikke kom ud på den måde det sikkert var tiltænkt. Heldigvis skulle vi kun slæbes igennem to numre i solo-boldgaden, inden hans to kvindelige korsangere samt nogle bandmedlemmer kom retur på scenen og fik showet tilbage på rette spor.

Michael Jackson bliver han aldrig

Kort efter forlod hovedpersonen scenen og overgav den til de to føromtalte korsangerinder der på fornem vis fremførte Michael Jacksons udødelige The Way You Make Me Feel, inden han selv gav igen med Wanna Be Startin’ Something. But lets face it… Burhan G bliver aldrig nogensinde Michael Jackson.

Derfor var det også positivt, at han derefter returnerede til sine egne hits i form af Karma og Jeg Vil Ha’ Dig For Mig Selv. Dette gav publikum fornyet energi og de rejste sig for første gang fra deres sæder i samlet flok.

Men de sluttede på samme måde som de startede. Siddende. Til tonerne af Kalder Mig Hjem og ekstranummeret Jeg’ I Live afsluttede Burhan G en blandet åbningsfest og turné start der, udover den første halve time, aldrig rigtigt blev mere end gennemsnitlig.

Burhan G, Odeon
Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Se hele galleriet fra koncerten HER.