Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Scarlet Pleasures guide til din festival

Senere i dag åbner Roskilde Festival officielt-officielt. Koncertpladsen er godt og vel klar, og inden længe er pladsen foran Orange Scene befolket af glade festivalgængere, der er klar på at tage imod årets første koncert under den orange dug. Men hvordan får du den bedste Roskilde Festival nogensinde? Det spurgte vi Scarlet Pleasure om, da vi havde besøg af dem i presseområdet på weekendens Tinderbox.

”Det’ sgu bare at fyre den af. Bare max helt ud. Lad være med at sige nej til noget!” starter bandets trommeslager Joachim med at foreslå.

Forsanger Emil Goll nikker og mener, at man ikke skal sige nej til noget, når man er afsted på Roskilde. ”Når du kommer hjem om søndagen og har ”The Roskilde Blues”, så savner man det jo så meget.”

”Bare gå hele vejen, hele tiden!” afbryder Joachim, der kun lige får disse ord indført, før Emil igen overtager ordet, ”Man kommer til at gå hele året og tænke på, hvor fedt Roskilde var.”

Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Joachim Dencker fra den danske hit-trio har været på Roskilde Festival 8 år i træk, så han mener selv, at han er ret erfaren indenfor festivallivet. Emil og Alexander, der lægger den dybe bas under bandets musik, er knap så erfarne, men mener stadig, at de kan komme med et godt bud på, hvordan man får en festival, som man sent vil glemme.

”Tag en bandana rundt om hovedet, rock en bar mave med shades (solbriller, red.) og gå ind på pladsen med en kæmpe paprødvin – og bare bliv ved!” fortsætter festivalveteranen Joachim.

”Og så skal man drikke det første vodkashot klokken 11!” Selv med sit uskyldige lyse Nick Carter-hår, er Emil altså ikke en stille type. ”Bare lad være med at gå i seng,” overtager Joachim og hentyder til, at et vodkashot om morgenen ikke er så slemt, hvis man aldrig er faldet i søvn.

Mens de to unge mænd snakker løs om, hvordan man skal feste og skabe minder, der måske er lidt svære at huske pga. en høj promille, så kommer Alexander med et råd til alle hankøn, der er indehaver af titlen ”Single”.

”Jeg tænker, at hvis jeg ikke skulle spille, så ville jeg alligevel tage forbi Scarlet Pleasure koncerten på Orange, for der er god mulighed for at score. Vi har jo nogle sindssygt smukke kvindelige fans, og der er en del af dem, så jeg tror, at hvis det var mig, så ville jeg tage derop med en god flaske rosé – gerne lidt lunken på sådan 5.-6. dagen,” filosoferer han, ”Og så sørg lige for at snakke med de piger der. De står bare og venter på det!”

Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Joachim bryder kort ind og svarer med et kæmpe smil, ”Det der er nok det bedste råd nogensinde.” Emil er enig. For når pigerne er i den rette stemning, så har de brug for mandligt selskab, så skal chancen gribes.

”Jeg har selv stået i samme situation, hvor der står nogle rigtig smukke piger til sådan en koncert, men hvor jeg ikke har talt med dem og taget initiativet. Det har jeg virkelig fortrudt! Så gør det forhelvede!” opfordrer bassisten alle singlemændene på årets festival.

Vær original og skil dig ud

”Der var virkelig nogle spøjse characters på campen en gang,” husker Emil, da snakken falder på festivalminder og gode campfester. ”De havde taget et mannequin ben med og lavet den om til en ølbong, hvor man kunne drikke af tåen. Så havde de forskellige shots man kunne tage. For eksempel kunne de spørge, om man skulle have et ”luksus-ben”, hvor man lå ned og drak af benet. Og ”ringridder-benet”, hvor den ene sad på en andens ryg med benet i hånden, og de så løb rundt, kastede den øverste mand af ryggen, så han slog en kolbøtte – og på en eller anden måde landede sådan, at han kunne drikke en ølbong, når han landede.” Alexander giver sin bandkammerat ret og husker, hvordan de både var bjergtaget af den fantasifulde måde, hvorpå deres naboer i campen havde lavet en ølbong.

”Jeg tror vi tog en enkelt ølbong af drengene,” starter Emil, mens Joachim fortsætter, ”Men ikke den der med ringridderen.”

Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Emil vender hovedet og kigger over på sine to bandkammerater. ”Jeg tror også, at det var det år, hvor jeg tog en fernet branca-bong.” Og afskyen i de to andre fyres ansigter er tydelig at se. ”Jep, det gik også lidt galt,” anerkender han og griner.

”Vi havde også en morgen sidste år, hvor vi så solen stå op, hvor vi slet ikke sov. Vi sad bare og drak en flaske et eller andet,” starter Joachim, hvorefter Emil fortsætter: ”Og det der lattergas der… Det skal man altså passe på med, men det kan nu noget.”

Alle tre sidder og griner, mens de drømmer sig tilbage til sidste års festival.

Heldigvis er årets Roskilde Festival først lige startet, og du kan stadig nå at få den fedeste festival nogensinde. Og hvis du er heldig, kan du møde trioen, mens de nyder solopgangen eller tager en fernet branca-bong.

Afslutningsvist gav vi drengene den obligatoriske ”Enten/Eller Festival Edition”.

Fadøl eller drinks?
Drinks
Emil: Det er vi blev til. Vi har som regel været øldrenge, men på det seneste, er vi gået drinksvejen, selvom det er lidt fisset.

Sover I i telt, eller tager I hjem og sover?
Joachim:
De sidste to år er vi taget afsted uden et telt, men så havde vi en ven, hvor vi bare crashede i hans telt.
Emil: Sidste år sov vi næsten slet ikke.
Alexander: Vi crasher bare i et telt et eller andet sted.
Emil: Lige få en time på øjet, og så kan du ligge dig under et træ bagefter.

Regnvejr eller solskin?
Solskin

Gourmethotdog eller snasket festivalburger?
Alexander:
Altså burger er vores livret. Så en gourmetburgerret? Bare en god burger!
Emil: Fra den der burgerbar nede ved Arena!

Første række eller bagerste?
Joachim:
Det er sjovere at stå på første række, men vi er nok typerne, der bare står lidt bagud.
Emil: Det kan godt være omstændigt at stå så meget i kø, men jeg har respekt for dem, der gør det. Jeg skal virkelig gerne ville se en kunstner, før jeg gør det.