Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Scarlet Pleasure om “Den gode første gang”

Tidlig lørdag eftermiddag havde danske Scarlet Pleasure æren af at åbne festivalens anden dag på Blå Scene. Selvom størstedelen af Tinderbox’ gæster knap var taget hjem efter nattens Rammstein koncert, blev pladsen alligevel befolket som koncerten skred frem. Efter trioen, der består af Emil Goll ved mikrofonen, Joachim Dencker på trommer og Alexander Malone bag sin bass, havde fået flere unge piger til at døse om af ren bjergtagelse, inviterede vi dem ind i presseteltet for at høre, hvordan det føltes at få taget sin Tinderbox-mødom.

”Det var faktisk slet ikke så akavet, som en egentlig første gang kan være,” griner Emil fra kanten af bænken, ”Det var den der første gang, hvor det går rigtig godt. Hvor der ikke er noget, der går galt, eller kondomet sprænger eller noget.”

Sådan en koncert, som drengene fortæller, at de har glædet sig meget til, fordi de har fået fortalt en masse positive ting om sidste års festival.

Joachim tager over og forsøger at svare en anelse mere seriøst end hans bandkammerat, ”Det er virkelig smukke omgivelser, så det var bestemt en glædens første gang.”

Og smukke omgivelser er blandet andet det, der får Alexander til at trække paralleller til den amerikanske kult-festival Coachella. ”Det er bl.a. pariserhjulet, der gør det. Der er lidt L.A.-vibe over Tinderbox.”

Uden at det føles påtaget, forklarer Emil, at de hjertens gerne vil tilbage og spille i Tusindårsskoven igen; og hvis det kunne blive lidt senere på dagen, så ville det være perfekt, mener drengene.

Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Et forhold i forandring

Ingen af de tre Københavner-drenge er uerfarne indenfor festivaler. Joachim sidder dog på rekorden og kan prale af 8 år i træk som gæst på Roskilde Festival.

”Jeg har altid været grebet af den der stemning og den vibe, der er, når man har været der i et par dage. Man bliver helt loose og er bare venner med alle. Det synes jeg er fantastisk. Der er en helt bestemt form for fællesskabsfølelse,” begrunder Joachim om sine camperinger på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvert år i snart et årti.

Alexander sidder på den anden side af Joachim og forklarer, mens han tygger på fyldet i endnu en ærtebælg, at forholdet til festivalerne jo har ændret sig. ”Nu står vi jo på scenen, i stedet for at stå nedenfor.”

”Men det er så fedt at få lov til at bidrage til den der fællesskabsfølelse, som folk har, når de er sådan et sted,” nikker Joachim og fortsætter med at føre ordet, mens Alexander og Emil tygger af munden – denne gang er det cherrytomaterne, der står på fadet foran os.

Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Der skal ”maxes” helt ud

En undrende tanke rammer derefter Emil, der fortæller, at han virkelig er fascineret af mængden af festivaler, som Danmark har at byde på. ”Vi er jo vilde med det (festivaler, red.). Jeg tror, at det er det der med at mødes, efter at have været så meget inde i sin lejlighed hele vinteren igennem. Når det er sommer, så skal man bare ud, hvor alle andre mennesker er. Det synes jeg er vildt fedt!”

”Det er den der mentalitet: ”Så skal den bare ha’!”

Tidligere har den endda skullet have så meget, at Alexander er kommet til at besøge festivaler, uden det var helt lovligt.

”Jeg har lavet jumpers et par gange. Jeg havde ingen penge, men jeg måtte (!) afsted. Så jeg tog sådan én over hegnet ude ved togbanen på Roskilde. Det gjorde jeg to år i træk faktisk..” og bliver afbrudt af tanker om sine kriminelle fortid af Joachim, der proklamerer, at han sikkert bliver politianmeldt efter offentliggørelsen af interviewet. Intet er dog så slemt, at det ikke kan fikses ved at trække på skuldrene og sende et drenget smil afsted, der sikkert også kan få en politibetjent til at tilgive hans forseelser.

Tre koncerter og én stor overraskelse

Om seks dage skal trioen spille på den legendariske Orange Scene på Roskilde Festival, men nerverne for at skulle stå der, bliver heldigvis dulmet af travlhed inden da.

”Vi har jo så dejligt travlt de næste par dage,” starter Alexander, ”Vi har fire koncerter på seks dage. Så vi er bare on the road indtil da.”

Joachim nikker, mens han fortæller, at de har øvet sig virkelig meget op til de festivalkoncerter, som drengene har spillet – og skal spille – på både NorthSide sidste weekend, Tinderbox og Roskilde Festival næste weekend. ”Og så har vi en lille overraskelse, som vi fyrer af på Roskilde,” teaser han.

Inden Orange Scene skal indtages, har drengene heldigvis valgt at tage en velfortjent friaften på Tinderbox, hvor planen er at drikke hvidvin, slappe af og høre noget god musik.

”Det er faktisk første gang i år, at vi gør det,” fortæller Alexander og bliver afbrudt af Emil, der er tilpas begejstret for, at det netop er Tinderbox, hvor de får lov til at holde fri.

”Det er virkelig også en fed festival at gøre det på (holde fri, red.), nu hvor det skal være!” starter Emil, ”Også bare lige for at komme ud og se, hvordan de andre gør det.”

Så skulle du befinde dig i Tusindårsskoven, kan du være heldig at få øje på tre hårdtarbejdende musikere, der ifølge dem selv, lige skal forbi på samme scene, som de selv spillede på, Blå Scene, og se Years & Years senere i aften.

”Det er jo bare virkelig god popmusik,” afslutter Alexander, mens drengene får tømt fadet med mad, der står på bordet foran os, tygger af munden og skynder sig videre til næste interview, inden fyraftenen begynder.

Scarlet Pleasure, Tinderbox, TB16, interview
Foto: Lasse Lagoni

Se galleriet fra koncerten med Scarlet Pleasure på Tinderbox HER