mount rushmore safari

Mount Rushmore Safari – Fuld fart fremad!

Mount Rushmore Safari er et kækt rockbekendtskab, der med et legende tempo og forsanger Andreas Sorgenfreis flabede stemme leverer et selvsikkert bud på et rockalbum.

”Songs For Ones Who Break” er Mount Rushmore Safaris andet udspil, og bandet har for alvor fundet sin musikalske stil. Lyden er både rummelig og klangfuld og sætter sig på skuldrene af nogle af de store 80’er poprock bands. De forskellige skæringer er hurtige og dansable energibomber, der, med en nærmest pop-agtig effektivitet, aldrig bliver kedelige. Her er ingen unødige fiksfakserier. Sangene varer højst 4 min, men det betyder ikke, at der er slækket på ambitionsniveauet. Nogle af numrene bliver eksempelvis tilføjet energiske guitarsoloer – som er hurtige og effektive, og som både giver et ekstra lag krydderi til musikken samt et anerkendende nik til en fortid, hvor guitarsoloer hørte rockmusikken til.

Der hvor pladen viser svaghedstegn er i “balladerne”. Her daler kvaliteten, og den forfriskende derudaf-musik bliver kedelig og stillestående. Og det er også her, at forsanger Andreas Sorgenfreis stemme viser begrænsninger. Selvfølgelig skal der være plads til variation, ellers kommer et album hurtigt til at køre i tomgang, specielt, når man som Mount Rushmore Safari laver musik, der vil ud over stepperne. Men variationen skal ikke komme i form af ballader. Der skal bandet hellere gøre, som de gør på nummeret Seaside, der nærmest har en Franz Ferdinandsk lyd over sig, og som gør musikken spændende på ny.

Det er på de kække og tempofyldte poprock-melodier, at bandet lyder bedst. Så selvom det kan komme til at lyde en anelse ensartet med de hurtige sange, så er det dér, bandet lydmæssigt er mest interessante, og det er der, Andreas Sorgenfreis rå stemme fungerer allerbedst.

Se videoen til førstesinglen “River Of Light” her: