Jacob Dinesen skabte magi på hjemmebane

Sammen med sit band, så vi en meget glad “Tynne” dreng, der charmerede sig ind i de sønderjyske hjerter, med et ny og forfriskende musikalsk udtryk, på Tønder festivallens første dag. 

Hvis publikum skulle drikke en genstand for hver gang den lokale sanghelt sagde “Tynne” (red. Tønder), ville publikum være mere end beruset ved slutningen af koncerten, som i år foregik på Open Air Scenen. Det var dog ikke ordet “Tynne” som vandt sønderjydernes hjerter. Det vender jeg tilbage til. 

En meget stor skare var kommet onsdag aften for at høre og opleve Jacob Dinesen. Målet var for Jacob og hans band at få publikum til at føle, at det var en onsdag på en lørdag. Det var i hvert fald, hvad han fortalte os, lige inden den opløftende  sang “I Don´t Careblev spillet.

Jacob Dinesen havde et kæmpe overskud på Tønder Festival 2024. Foto af Helle Arensbak

Fra start til slut var Jacob Dinesen i hopla – både vokalmæssigt, energimæssigt og musikalsk! 

Jacob spillede for første gang med sit band på Tønder Festival denne aften. Indtil da havde han ikke spillet på festivalen siden 2017, hvor han optrådte som soloartist. Noget nyt der var værd at bemærke var, at han havde to korsangerinder med, som gav mere fylde vokalmæssigt, selvom Jacob sagtens kunne bære en koncert alene med sin egen vokal.

Men det gør noget ved udtrykket, at Jacob i langt højere grad har sat sit ego lidt til side og har et team med til at bakke op om ham. Det så ud til, at Jacob virkelig nød sit setup, og det var der ingen tvivl om, at publikum også gjorde. Generelt var den energi, Jacob selv kom med, noget der smittede af på bandet og virkelig strakte sig udover scenekanten. 

Det var en sand fornøjelse at se samspillet i bandet og at se Jacob nå så langt ud i publikums hjerter. 

Det klæder Jacob Dinesen med sit nye setup. Tønder Festival 2024. Foto af Helle Arensbak

En koncert dedikeret til sønderjyderne 

Særligt det sønderjyske publikum blev der kræset om. Anmelderen her, er selv sønderjyde fra samme egn som Jacob, og jeg kan vist tale for alle sønderjyder der var tilstede, når jeg siger, at hvis hjertet var koldt inden, så blev det i hvert fald varmt, da Jacob overraskede med danske fraser om sin opvækst i grænselandet og sort sol på himlen. 

Lige inden fortalte han publikum, at man har lov til at skrive én sang om hjemve i sit liv, og så synges der ellers fællessang på sangen “Into the streets, into your arms“. Der er ingen tvivl om, at Jacob var kommet hjem til Tønder, til helt åbne arme og stor taknemmelighed fra det sønderjyske publikum over “den lokale sanghelt”, som konferencieren præsenterede ham som.

Jacob Dinesen charmerede sig ind på særligt sønderjyderne på Tønder Festival 2024. Foto af Helle Arensbak

Sebastian Wolf inviteres på scenen 

Jacob havde en lille overraskelse i ærmet, og det var til stor begejstring hos de garvede folkemusikkendere, at Sebastian Wolf kom på scenen. Med hver deres skønne vokal sang de sangen “How Can I Keep From Singing”. Det er uden tvivl to vanvittigt dygtige musikere, og det var en sand fornøjelse at opleve dem smelte sammen. Det var også den helt rigtige sang til dette musikalske samarbejde. 

Jacob Dinesen & Sebastian Wolff sammen på Tønder Festival 2024. Foto af Helle Arensbak

“That’s right, baby” 

Siger Jacob kækt i mikrofonen, og sætter fuld hammer på den sidste halvdel af sit sæt! Man mærker tydeligt, at Jacob og bandet er varmet op, og festen fortsætter med både nye og gamle, kendte numre, som holder folk på tæerne. Sangene, der blev valgt, understreger også, at Jacob har fornyet sig og er kommet for at sætte gang i en fest. Nogle af sangene, han havde med i den sidste halvdel, er “Never Run”, “Take Me to the River”, og “Roll with Me”. 

En glad Jacob Dinesen på Tønder Festival 2024. Foto af Helle Arensbak

Da sidste nummer skulle spilles, var der stadig et lækkert overskud og energi hos Jacob og bandet, og det var det helt rigtige valg at slutte af med det mere dansevenlige nummer “Ready“, som er fra hans nyeste album One Step at a Time. Det var samtidig også modigt, da vi normalt hører kunstnere, spille deres mest populære sange i karrieren som den sidste – Men heldigvis er sangen “Ready” nem at lære, og fordi publikum var blevet varmet op, rykkede selv de mest stillestående i folkemængden med på rytmerne. Da koncerten var slut, havde sangens omkvæd sat sig fast på hjernen. Jeg fornemmer et hit, som ikke kun gør sig godt live, men også i radioen.

Ingen tvivl om, at Jacob satte gang i Tønder og sluttede af med et brag! Så ignorerer jeg gerne fornemmelsen af, at han i starten lige skulle finde sig til rette.

Det er en ny Jacob, vi ser, og at dømme ud fra publikums reaktion, kan de lide, hvad de ser. Det kunne jeg i øvrigt også. 

Poplish snakkede med Jacob Dinesen, lige inden denne koncert. Det interview kan du læse HER

Jacob Dinesen sluttede sin koncert af med et brag af en fest sang på Tønder Festival 2024. Foto af Helle Arensbak

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her