Vibratoernes aften med Avantasia

En alt for opskruet og pompøs Tobias Sammet debuterede på dansk grund med storladne Avantasia, men endte desværre med en flommet rockmusical uden nerve.


Med fængslet som baggrund svajer et hav af hænder fra side til side. De fleste er stadig tilbage på festivalpladsen, selvom en lang dag i rockgudernes og de våde vares varetægt har krævet sit. På en scene fyldt med ild, røg, smedejernsporte og kampestenssætninger i det pureste polyfoam, slutter 13 mand af med noget, der mest minder om afslutningsscenen fra en stort anlagt musical.

Den tyske sanger og producer Tobias Sammet har samlet vennerne og fyldt på med staffage, storytelling og ikke mindst skinger vibrato. Ud over en storladen grundbesætning med trommer, bas, to guitarister, keyboards og tre korsangere byder den tyske sanger hele tiden nye gæster ind på scenen til duetter.

Og selvfølgelig træder selveste Paul Christensen, bedre kendt som Ronnie Atkins fra Pretty Maids, ind på scenen i sit home turf. Hans vokal klinger godt sammen med Sammet, der efter en lidt shaky start hurtigt finde duet-gearet frem, og sammen med Atkins får gang i publikum med nummeret The Scarecrow. Atkins går af scenen med et “vi ses senere”. Får vi mere Atkins, eller var det en henvisning til Pretty Maids show på Jailbreak den kommende dag?

Avantasia spiller på Jailbreak. Foto af Helle Arensbak

Ild i klaverkassen

Det bliver til flotte vokalpræstationer fra både de tre korsangere og en lang række stjerner fra blandt andet bands som H.E.A.T, Queensrÿche og Magnum, men undervejs tager Sammets ego og glæde ved staffage også til. Han bruger lang tid på at fortælle publikum om, hvordan Avantasia faktisk har haft et top ti hit, og da et flygel rulles på scenen, kan vi godt fornemme, hvilken vej den efterhånden kølige Horsens-vind blæser.

Klip til en steam-punk udklædt Sammet, der fremfører en patosfyldt version af balladen Lucifer, hvor flyglet pludselig bryder ud i lys lue og stikflammer står op af klaverkassen. Er det en koncert eller teater? I hvert fald er det på grænsen til kvalmt og ikke specielt god smag.

Avantasia spiller på Jailbreak. Foto af Helle Arensbak

Diabolsk rockmusical

Der er tyndet godt ud på pladsen, da det 14 sange lange set lakker mod enden. Det er sent, folk er kolde og Avantasias storladenhed er forlængst kammet over i en plat og bedaget oplevelse af pompøsitet uden selvironi. Alle tricks har været i brug, og tilbage står en flok hvide, ældre mænd, der hver især har bidraget til rockhistorien, men nu desværre er blevet statister i en selviscenesættende tyskers diabolske rockmusical. Det virker bare ikke helt rigtigt. Nerven er forsvundet, og selvom stemmerne stadig er store, er musikken mere lørdagsunderholdning end fredagsfest.

Det er med et dybt suk, at denne anmelder forlader pladsen foran den store scene i fængselsgården og søger med Thin Lizzys no-bullshit rock til at slutte dagen med. Det er tiltrængt.

Se hele galleriet fra Avantasia på Jailbreak Festival her

Setliste:
Spectres
Reach Out for the Light (med Adrienne Cowan)
The Scarecrow (med Ronnie Atkins)
Dying for an Angel (med Kenny Leckremo)
Alchemy (med Geoff Tate)
Invincible (med Geoff Tate)
Promised Land
The Story Ain’t Over (med Bob Catley)
Let the Storm Descend Upon You (med Herbie Langhans)
Farewell
Shelter from the Rain
Lost in Space
Lucifer
Sign of the Cross / The Seven Angels (med alle gæster)

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img
Jakob Egerup Edut
Jakob Egerup Edut
Journalist, musikelsker, pianist og ivrig koncertgænger. Egentlig en decideret musikalsk altæder, så længe den gode melodi er til stede, men mit hjerte banker kraftigst for de album, der stod i din fars pladesamling...

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her