Diana Ross var den diva, som Tivoli havde brug for

Grundet fotoforbud i Tivoli er denne anmeldelse med billeder fra hendes koncert på Smukfest fra lørdag d. 10. august. 

Fredag den 9. august blev Tivoli indhyllet i stjernestøv, da Diana Ross, nu 80 år gammel, indtog scenen til Fredagsrock.. Med en karriere, der spænder over seks årtier, var det en aften, hvor fortidens glamour strålede klart i nutidens lys. 

Koncerten åbnede med en næsten ti minutter lang video, der opsummerede Ross’ mange karrierehøjdepunkter. Da hun endelig trådte ind på scenen, blev publikum mødt af tonerne fra “I’m Coming Out” bakket op af et velspillende 12-mand stort band. Selvom Ross’ vokal måske ikke længere har den samme styrke som i sine yngre dage, formåede hun stadig at levere en tilfredsstillende præstation. Det var tydeligt, at bandet og de mangeårige erfaringer i hendes rygmarv bar hende igennem.

Efterfølgende fortsatte koncerten med “More Today Than Yesterday” hvor Ross virkelig begyndte at skinne i sin lyserøde tylkjole. Vokalen lød stærkere, og hun var tydeligvis mere tilpas på scenen, end man kunne opleve tidligere på året i Royal Arena. Her fik publikum en smagsprøve på den ægte Diana Ross – en kunstner, der stadig har kontrollen og kan levere, når det gælder. 

Det modsatte kan man sige om Chaka Khan, der leverede en katastrofal koncert i den gamle have tidligere på året.

Overskud og charme

Med sange som “Baby Love” “Stop! In the Name of Love” og “You Can’t Hurry Love” var det som at træde ind i en tidsmaskine, hvor hvert nummer blev leveret i et hæsblæsende tempo. Publikum blev revet med, og musikken fik alle til at danse. Ross’ greb om mikrofonstativet og hendes tilstedeværelse på scenen bekræftede, at hun stadig er en kæmpe stjerne.

En af aftenens højdepunkter var uden tvivl “The Boss” Med sølvbogstaver prydende bagskærmen, mindede Ross os om, hvorfor hun har opnået status som en uovertruffen diva. Hendes overskud og charme var til at tage og føle på, og publikum var med hende hele vejen.

Efter en række energiske numre, hvor Ross endda opfordrede publikum til at danse og lo, mens hun mindede dem om sin alder på 80 år, fulgte et mere afdæmpet øjeblik med “Don’t Explain” en Billie Holiday-cover, hvor Ross’ skrøbelige, men stadig fortryllende stemme virkelig kom til sin ret. Dette var en af de sjældne stunder, hvor musikken talte for sig selv uden nogen form for distraktion.

Festligt punktum

Hendes datter, Rhonda Ross, fik også sin tid på scenen med tre numre, mens Ross tog sig tid til et kostumeskift. Da Ross vendte tilbage, var det med det nyere nummer “If the World Just Danced” som dog ikke formåede at fange publikums fulde opmærksomhed. Man kunne mærke trætheden begyndte at sætte ind.

Mod koncertens afslutning blev publikum dog vækket til live igen med klassikeren “Ain’t No Mountain High Enough” Her gik det hele op i en højere enhed, og Ross’ band spillede med en intensitet, der fyldte hele Tivoli med glæde og energi. Det hele kulminerede i disko-klassikeren “I Will Survive” som satte et festligt punktum for aftenen.

Koncerten blev dog afsluttet med den smukke, men måske lidt malplacerede “Thank You” som satte en rolig, næsten meditativ slutning på en ellers energifyldt aften. I en alder af 80 år beviste Diana Ross, at hun stadig har magien til at fortrylle sit publikum – om end med en lidt mere skrøbelig stemme, men stadig med en stjernestatus, der ikke kan fornægtes.

Vil du se flere billeder af divaen, kan du klikke lige her

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her