Grøn Koncert i Kolding: Gennemsnitligt godt

I Kolding stod solen fredag højt på himlen, og hvis man kiggede op, var det hele blåt. Sommerligt – og såmænd også ganske nydeligt. Kilometerlange bilkøer og menneskemængder strømmede til for at opleve årets Grøn Koncert.

Stemningen var i top med et mylder af glade ansigter, duften af mad og lyden af den konstant spillede musik. Grøn Koncert er kendt for at samle både store og små til en dag fyldt med musik, fællesskab og gode oplevelser.

Læs her en kort anmeldelse af alle koncerter

Blæst

Med energiske beats og ungdommelig charme åbnede BLÆST Grøn Koncert på Nova Scenen. Bandet, der er kendt for deres friske pophits og skarpe tekster, formåede at få publikum til at danse fra første tone. Frontkvinde Fernanda Rosa imponerede med sin sprudlende vokal og smittende entusiasme, mens bandet leverede en stram og sprudlende lydkulisse. Selvom bandet er relativt nyt på den danske musikscene, viste de, at de har både talentet og karismaen til at blive en fast favorit hos koncertgængere landet over. Det er nok også derfor, at de er på Grøn Koncert.

Se flere billeder af koncerten her!

Blæst, Grøn, 190724
Foto: Martin Fastrup

Burhan G

Burhan G tog scenen med en varme, der straks gjorde publikum varmere end de kraftige solstråler. Den rutinerede popstjerne, som har været et kendt navn i Danmark siden 2003, leverede en brandvarm koncert. Dog lød og virkede det syv mand store band ofte desorienteret, og flere gange under den 50 minutter lange koncert spillede de uden særlig meget sammenspil.

Dog blev både “I Stedet For Dig”, “Karma”, “Lucy”, “Jeg vil ha’ dig for mig selv” og “Mest Ondt” leveret med et nærmest overnaturligt overskud, og Burhan stod som den superhelt, Kolding længe har haft brug for.

Også selvom det var mærkeligt at høre julesangen ”Tinka” midt i sommeren.

Se flere billeder af koncerten her!

Burhan G, Grøn, 190724
Foto: Martin Fastrup

HUGORM

“Hvem fanden er Hugorm?” spurgte en forbipasserende tre minutter inden bandet besteg Nova-scenen. Men han var nok den eneste, der ikke vidste det.

Publikum strømmede til, tiltrukket af Simon Kvamms karisma. Men Hugorm er mere end bare Kvamm. Med numre som “OMVENDER”, “HIMMELJUICE”, “POTTEMANDEN” og “FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT” blev vi ført gennem et vanvittigt lyrisk univers. Kvamms teatralske optræden holdt publikum fanget fra start til slut.

Hugorms rå og ufiltrerede energi gjorde et stærkt indtryk, især med deres remix af “Freed From Desire” med teksten “HUGORM on fire, your defence is terrified”, som Kvamm brugte til at introducere bandet og lave en masse sjov med.

Se flere billeder af koncerten her!

HUGORM, Grøn, 190724
Foto: Martin Fastrup

Jada

Jada indtog Grøn Scene med en selvsikkerhed og charme, der straks gjorde Kolding blød i knæene.

Hendes fløjlsbløde stemme gør selv det sure sødt, og fredag eftermiddag fik hun i 50 minutter Kolding til at svæve.

Særligt “On Me” og “Not Alone” var imponerende, og her kom hendes vokalpræstation virkelig til sin ret.

Med hendes charme og humoristiske sans fik hun sagt: “Rigtige venner sveder også på hinanden” og “Kolding, I er sikkert nogle nasty sluts”. Dette er kun et eksempel på, hvor ægte og nærværende Jadas kontakt med publikum var. Med kraftfulde ballader og dansevenlige hits beviste hun igen, at hun er vanvittigt dygtig.

Hendes koncert var en rejse, der balancerede perfekt mellem sårbarhed og styrke. En optræden, der bekræftede hendes status som en af Danmarks mest talentfulde sangerinder.

Se flere billeder af koncerten her!

Foto: Martin Fastrup

Scarlet Pleasure

Scarlet Pleasure satte en funky og festlig tone på Nova Scenen med deres karakteristiske lyd, der blander pop, soul og R&B. Bandet, som fik deres gennembrud i 2014, bragte en bølge af sommerstemning med deres mange hits.

Forsanger Emil Golls silkebløde vokal og de fængende melodier fik hele publikum til at danse og synge med, men deres optræden føltes samtidig utrolig mangelfuld. “24/7” og megahittet “Deja Vu” manglede gennemslagskraft, og bandet virkede generelt fraværende i de 50 minutter, de var på scenen, med undtagelse af fødselssangen til Ingrid.

Men heldigvis for Scarlet Pleasure var publikummet i Kolding gode for dem, og selv i den hede eftermiddagssol var den halvdårlige musik nok til at gøre det østjyske publikum glade.

Se flere billeder af koncerten her!

Scarlet Pleasure, Grøn, 190724
Foto: Martin Fastrup

TV-2

TV-2, et af Danmarks mest ikoniske bands med over 40 år på bagen og sloganet “Danmarks Kedeligste Orkester,” leverede en nostalgisk koncert på Grøn Scene. Med forsanger Steffen Brandt i front tog de publikum med på en musikalsk rejse gennem deres omfattende katalog af hits.

Sætlisten inkluderede “Lanternen”, “Randers Station” og en forfriskende klubbede udgave af “For Dig Ku’ Jeg Gøre Alting”. Publikums respons nåede et højdepunkt med “Hele Verden Fra Forstanden” og “Nærmest Lykkelig”, hvor fællessang og jubel fyldte pladsen foran Grøn Scene.

Bandets erfaring og musikalske kunnen skinnede igennem i hver eneste tone. Brandts nærmest tilfældige ord mellem numrene var humoristisk og “Kys Bruden” og “Alt Hvad Hun Ville Var At Danse” holdt energien høj, mens “Nutidens Unge” og “De Første Kærester På Månen” gav et nostalgisk tilbageblik på bandets karriere.

Afslutningen med “Bag Duggede Ruder” var perfekt, hvor hele pladsen sang med i en smuk afslutning på en uforglemmelig optræden. TV-2’s koncert var en fejring af dansk musikhistorie, der både rørte og underholdt hele Kolding.

Se flere billeder af koncerten her!

TV-2, Grøn, 190724
Foto: Martin Fastrup

Kesi

Med sin halvunikke blanding af rap og moderne urban lyde fyldte Kesi Nova Scenen.

Rapperen, der har domineret de danske hitlister siden 2011, leverede en intens koncert, hvor alle hitsene på dosmersedlen stod i kø for at blive fremført. Både “Er Her” og “Kom Over” gav luft til Kesi’s flow, og hans energi og tilstedeværelse på scenen var imponerende. Især numrene “Mamacita” og “Følelsen” skabte en pulserende atmosfære, der fik Kolding til at føles som det nye Spanien.

Oliver Kesi Chambuso udstrålede liv på Nova Scenen, og under “Ibiza” var det et kort øjeblik usikkert, om vi stadig var i Kolding. Trøjen blev smidt, og scenen mindede pludselig mere om Ibiza.

Det blev også lidt forvirrende, da koncerten afsluttedes med Gilli-sangen “555” og Benny Jazz, Gilli og Kesi-sangen “Under Raderen”.

Selv publikum virkede en smule forvirret.

Se flere billeder af koncerten her!

Kesi, Grøn, 190724
Foto: Martin Fastrup

Tobias Rahim

Tobias Rahim afsluttede Grøn Koncert i Kolding på Grøn Scene med en optræden, der startede stærkt og bød på både poetiske og intense øjeblikke. Han er kendt for sin dybe lyrik og unikke stemme, og han tog publikum med på en følelsesladet rejse i 60 minutter.

Til trods for en vis mekanisk kvalitet i hans optræden leverede musikken og sangene overraskende godt.

Han begyndte virkelig godt med “Feberdrømme Xx Dubai,” men ødelagde hurtigt stemningen med en ny sang, “Jylland,” som ingen kendte. Heldigvis forsøgte han at rette op på sin fejl med “Flyvende Faduma,” der genoprettede noget af energien.

Selvom Rahim ofte virkede som en stiv figur på scenen med skematiske bevægelser og udtryk, kunne man ikke undgå at blive imponeret over hans musikalske evner. Hans præstation af sangen “Når Mænd Græder” blev leveret med en intensitet, der skabte eftertanke.

Selv “Kurder I København,” hvor den forventede største kurdiske kædedans aldrig rigtig blev til noget, havde sin charme.

Rahims forsøg på at skabe en intim oplevelse på en stor scene var beundringsværdigt, selvom det til tider føltes en smule uægte. Ikke desto mindre var sangenes puls og liv med til at gøre Kolding til en særlig oplevelse.

Afslutningen med “Stor Mand” var kraftfuld, og selvom Rahims fremtoning kunne virke mekanisk, efterlod musikken og hans kraftfulde opfordring til fællesskab et varigt indtryk. Det var en stærk afslutning på en dag fyldt med musikalsk mangfoldighed og talent, hvor Tobias Rahim formåede at levere en koncert, der rørte og underholdt alle.

Se flere billeder af koncerten her!

Tobias Rahim, Grøn, 190724
Foto: Martin Fastrup

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her