Kæmpe katastrofe i Tivoli: Chaka Khan til Fredagsrock

Normalt er Tivoli midt i København lig med høj kvalitet og hygge. Du kan få sprøde pomfritter, kold Royal Fadøl og candyfloss, der holder dine børn i sukker-chock den kommende uge. Normalt kan man også få en nogenlunde vellykket koncert, men fredag aften den 12. juli virkede det som om, at den kvalitet, som Tivoli fredag aften pyntede sig med, var lånte fjer.

Chaka Khan var, ligesom alle andre sene Fredagsrock-artister, programsat til at spille klokken 22:00. Men på scenen kom hun først 22:27. Inden da skulle Tivoli-publikummet tortureres med et ligegyldigt DJ-sæt af hendes nevø og efterfulgt af en fem minutter lang introvideo, hvor alle karrierehøjdepunkterne og rosende ord fra andre i musikbranchen blev vist.

Endelig kom ‘Queen of Funk’ på den legendariske Tivoli-scene, men allerede fra første skridt var det tydeligt, at Khan ikke magtede opgaven.

Aftenens første nummer, “This Is My Night”, viste en svækket Chaka Khan, der knap nok selv sang, men snarere lavede tilfældige lyde med munden i håb om, at de gav mening. Hendes korsangere bar det meste af sangen, mens hun forsøgte at vise energi og entusiasme. Det var som at høre en svækket påfugl i nød.

Chaka Khan (US), Fredagsrock i Tivoli
Foto: Martin Kleisberg

Chaka Khan = Yoko One

“Do You Love What You Feel” blev en uheldig opfølgning, hvor Chaka Khan tilsyneladende følte musikken, men hendes præstation mindede mest om Yoko Ono i den legendarisk dårlige optræden med John Lennon og Chuck Berry. En idé om, hvad jeg mener, kan findes i linket HER.

Med “Tell Me Something Good” skete der en lille forbedring. Chaka Khan talte med publikum, og hendes vokal lød overraskende stærk i denne spoken word-agtige interaktion. For første gang i aften syntes hun at synge et helt omkvæd selv, hvilket lød forbavsende godt.

Uden ørepropper blev “You Got The Love” en smertefuld oplevelse. Selv hendes FOH-medarbejdere gabte af kedsomhed. Der kom dog et lille lyspunkt med medleyet, hvor “I Feel For You” faktisk imponerede en smule. Ikke fordi Chaka Khan sang mere, men fordi Tivoli endelig livede op, og det begyndte at regne. Desværre var det mest spændende ved aftenen det skiftende vejr.

Chaka Khan (US), Fredagsrock i Tivoli
Foto: Martin Kleisberg

Regnen matchede kvaliteten

Resten af medleyet var en lang række skuffelser. “I’m A Woman (I’m Backbone)” og “Whatcha Gonna Do For Me” var lige så ringe som resten, “Stay”, en ellers glimrende Rufus-klassiker, blev ødelagt af et uinspirerende band, og “Sweet Thing” gav kun kortvarigt liv til Tivoli. Mest fordi regnen igen begyndte dale, måske inspireret af kvaliteten på scenen.

Sammenlagt var Chaka Khan på scenen i omkring 55-60 minutter. Efter seks sange og det føromtalte længere medley forlod hun scenen, og en af hendes korsangere fortalte, at ”Chaka will be right back”. Her fik Tivoli igen ti minutters ligegyldighed bestående af hendes nevø og en håndfuld dansere – et så skinnende eksempel på nepotisme, at det kan konkurrere med Tivolis festfyrværkeri om at fylde mest.

Da den 71-årige sangerinde kom tilbage på scenen, var det med tre hitbaskere. “Everywhere” og “I’m Every Woman” fik det uoriginale band til at virke nogenlunde originale, og Khan selv virkede faktisk til at have energi til at smile og synge på samme tid. Det var først med “Ain’t Nobody”, at der opstod en smule Khan-magi, men hun kunne ikke følge med sin egen legendariske stemme, og publikum bar nummeret til ende, mens hun langsomt, nærmest luskede, sig væk fra scenens rampelys.

Chaka Khan (US), Fredagsrock i Tivoli
Foto: Martin Kleisberg

Solgt over 70 millioner plader

Chaka Khan var en total katastrofe i Tivoli. Hendes vokalpræsentationen igangsatte en folkevandring væk fra musikken, der kan sammenlignes med Axel Roses optræden med Guns N’ Roses på Copenhell i 2023.

Chaka Khan fik sit gennembrud i 1970’erne som forsanger for funkbandet Rufus. Med en karriere, der spænder over fem årtier, er hun kendt for sin kraftfulde stemme og hits som “I’m Every Woman” og “Ain’t Nobody”. Hun har vundet ti Grammy Awards og har solgt over 70 millioner plader på verdensplan.

Efter fredag aften i Tivoli står det klart, at hun måske bør fremskynde pensionen og holde sig til at sælge de gamle, vellykket plader, – for dét er hun klart bedre til.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige HER!

Chaka Khan (US), Fredagsrock i Tivoli
Foto: Martin Kleisberg

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her