Foo Fighters hyldede rocken på Roskilde Festival

“Are you fucking ready?!” råbte Dave Grohl i staten af den 140 minutter lange koncert, før hans hånd bevægede sig ned til guitarens strenge og det hele skulle til at gå løs.

Og fra det øjeblik var det klart, at Dave Grohl og resten af Foo Fighters havde intentioner om at levere en rå og brutal koncert fredag aften på Roskilde Festival.

Og det gjorde de.

Aftenen startede med “All My Life”, en åbningssalut af voldsom karakter, hvor Dave Grohl, med sin særlige energi og udstråling, mindede mest af alt om en 12-årig dreng med ADHD.

Hans tilstedeværelse på scenen var en kraft i sig selv, og med “No Son of Mine” fulgte, hård og intense elementer af noget af det bedste, hvidmands rock der findes. Det var en solid påmindelse om, at Foo Fighters stadig kan levere tunge riffs og eksplosiv energi.

Foo Fighters, Roskilde Festival, 050724
Foto: Poplish.dk

Noget helt særligt

Der var noget særligt ved dette års optræden. Bandet, nu med Josh Freese på trommer efter Taylor Hawkins’ tragiske bortgang, var tilbage for tredje gang på Roskilde og viste, hvorfor de er blandt de mest succesfulde rockbands på festivalen.

“Times Like These” fremhævede Grohls vokal og formåede under sangen at opfordre publikum til at synge med. “The sky is fucking beautiful right now,” bemærkede han, og det kunne ikke være mere sandt – både himlen (i sær fordi det var første gang, at himlen var skyfri) og sangen var utroligt smukke.

Foo Fighters viste deres alsidighed med numre som “Generator” og “La Dee Da”, og “Breakout” blev leveret til de old-school fans med en kraftfuld og følelsesladet fremførelse, der understregede Freeses fremragende trommespil.

Introduktionen af bandmedlemmerne trak ud og drænede energien, men det blev hurtigt glemt med den hjertevarmende fællessang under “My Hero”. Kontrasten kom med “The Sky Is a Neighborhood”, som føltes lidt sjusket, men blev fulgt op af det stabilt leverede “Learn to Fly”, som vækkede Roskilde til live igen.

Foo Fighters, Roskilde Festival, 050724
Foto: Poplish.dk

Fuld kontrol

“Aurora” var en dedikation til Taylor Hawkins, og publikum reagerede med en bølge af hænder, der bevægede sig frem og tilbage over hovedet mens lommelygten i de moderne telefoner lyste de forreste rækker op. Men sangmæssigt faldt sangen til jorden og havde ikke meget styrke bag sig.

Aftenen sluttede med en række fantastiske numre, hvor “Best of You” og “Everlong” stod som højdepunkter. Det var hér, at Foo Fighters virkelig trådte i karakter. Især “Everlong” efterlod publikum med en følelse af at have oplevet noget særligt – og det havde de trods alt også. Et hovednavn på Roskilde Festival der spillede mere end 35 minutter.

Fra start til slut, fra “All My Life” til “Everlong”, viste Foo Fighters på Roskilde Festival, at de stadig er i toppen af rockens verden. Det var en koncert fyldt med nostalgi, rå energi og en hyldest til musikkens magt som Foo Figthers tydeligvis har fuld kontrol over.

Foo Fighters, Roskilde Festival, 050724
Foto: Poplish.dk

Se også

Girl in Red beviste at upoleret ærlighed er det hele værd

Girl in Red serverede et upoleret og råt show...

Christopher festede på hjemmebane

Fredag aften ventede et hav af fans i alle...

August Høyen lyste op i Royal Arena

August Høyen åbnede koncerten i Royal Arena som opvarmning...

Finsk strengeleg og moden magi med Apocalyptica

Hvad er dummere end tre sortklædte finner, der spiller...

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her