Badass attitude og fuck dig energi: Raye på Tinderbox

Med bad ass attitude og fuck dig energi indtog Raye lørdag aften Tinderbox med elegant maner.

I et utrolig smukt setting, hvor et hvidt klædt band akkompagnerede selv sort-klædte Raye formåede hun at gøre en lørdag aften til en af de bedste lørdage aftener meget længe.

Raye startede sin 75-minutters lange koncert med ”The Thrill Is Gone.” efterfulgt af ”Hart Out There.” samt ”Oscar Winning Tears.” og for at beskrive det helt kort: Raye gjorde det fantastisk.

Men lad mig lige starte med at beskrive nogle, som ikke gjorde det fantastisk: Publikum.

Under hele koncerten talte publikum nemlig højlydt, og virkede mere som nogle, der var i en snakkeklub i det lokale forsamlingshus end til en koncert. Hvis ikke der er blevet klippet nogle armbånd endnu, så kan Tinderbox godt komme i gang, for publikums opførsel var alt ødelæggende.

Heldigvis lod hun sig ikke påvirke af publikums fnidder. Men en anden årsag til snakken var måske lydniveuet, som tydeligvis ikke matchede hendes energi.

Skru nu op, Tinderbox – og hold nu kæft publikum!

Raye, Tinderbox, 290624
Foto: Rikke Søgaard

Humoristisk og charmerende

Raye viste sig også som en humoristisk og charmerende performer. Hendes fjollede bemærkninger og humoristiske sans bragte smil. “Did you know that cheese releases dopamine,” sagde hun, før hun kastede sig ud i “Mary Jane.”

Et af højdepunkterne var “Ice Cream Man,” en sang om seksuel chikane. Hun introducerede nummeret med ordene: “I don’t sing this song because I want to, but because it’s important.” Det blev mødt med stor jubel fra publikum. Sangens bas og intensitet var ekstrem, men den vigtigste besked var klar.

Med “Flip a Switch” leverede Raye en ren fryd af bad ass attitude og “fuck dig” energi. Det var tydeligt, at hun har noget helt særligt over sig, og det blev kun mere evident, da hun udførte den syv minutter lange “Genesis.” Hvert eneste minut af den intense sang holdt publikum på kanten, i en konstant balance mellem det elegante og det brutale.

Nummeret “BED” var funky, fræk og fremadbrusende. Med masser af selvtillid og rytme fik Raye publikum til at spille med i en form for publikumspercussion. Et cover af “You Don’t Know Me” var ligeledes genialt og satte gang i både dansefødder og hænder.

Raye, Tinderbox, 290624
Foto: Rikke Søgaard

Nedsat hastighed og brutal elegance

Da solen var på vej ned, forvandlede hun med “Secrets” området til en udendørs natklub mens “Black Mascara” både var emotionel og hård, med store følelser i spil, og publikum kunne ikke lade være med at headbange og klappe med. Og snakke.

“Prada” var et nummer, der gjorde det virkelig godt på TikTok, men til lørdagens koncert blev hastigheden skruet lidt ned, hvilket afslørede, at Raye måske ikke helt kunne følge med. Det var lidt en skam, da det ellers kunne have været endnu en vanvittig oplevelse.

Selvom hun glemte at spille “Worth It,” afsluttede Raye med “Escapism.” Det var en vild, hård, men samtidig elegant afslutning på en koncert, der demonstrerede hendes evne til at gøre det brutale elegant og det elegante brutalt.

Med over tre milliarder streams er Raye en af de mest fremadstormende stjerner på den internationale popscene lige nu. Hun måtte desværre aflyse sin optræden på Tinderbox i 2023, men hendes comeback i 2024 viste, at hun stadig er en kraft at regne med.

Hun bliver stor på et tidspunkt.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Raye, Tinderbox, 290624
Foto: Rikke Søgaard

Se også

Lenny Kravitz klokkede i det på Tinderbox

I 2015 revnede Lenny Kravitz’ bukser til en koncert...

Det gjorde ondt at se James Arthur optræde på Tinderbox

Det gjorde ondt at se James Arthur optræde på...

Camilla Cabello tog legepladsen med på Tinderbox

Det lignede en utrolig oplagt Camilla Cabello, der fredag...

”Hello, my name is Bryan, but you can call me Brian”: Bryan Adams på Tinderbox

Normalt når Bryan Adam gæster Danmark, hvilket efterhånden er...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her